Yoğurtsuz
semizotu salatası
Bademli
çilekli semizotu salatası
Geçen ay
lezzet beşlisi olarak bizim evde toplandık. Arkadaşlarım için çay sofrası
hazırladım. Bu kez ilkbaharın gelişini kutladık. Soframızda sarı renk hakimdi
ve papatyalarla süsledik. Soframı sizinle daha sonra paylaşacağım. İlk olarak
bademli semizotu salatası tarifimi paylaşmak istiyorum.
Bademli Semizotu Salatası |
Malzemeler
2 demet
semizotu ( sadece yaprakları)
1 avuç badem
3-4 adet
çilek
1 limonun
suyu
4 çorba
kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı
tuz
Susam
Hazırlanışı
- Bademlerin kabuğunun kolay soyulması için bir su bardağı ılık suda bekletin.
- Semizotlarının yapraklarını dallarından ayırın. İyice yıkayıp sirkeli suda bekletin.
- Semizotu yapraklarını sirkeli sudan alıp tekrar yıkayın ve süzün varsa sebze kurutucusundan geçirin.
- Salata tabağına semizotu yapraklarını yayın.
- Bademlerin kabuğunu soyup semizotu yapraklarının üzerine serpiştirin.
- Limon suyu, tuz ve zeytinyağını bir kasede çırpıp salatanın üzerine dökün.
- Çilekleri yıkayıp kesin ve salatayı süsleyin.
- Kavrulmuş susamı da serperek servis edin.
- Afiyet Olsun.
Çok hafif ve lezzetliydi tam baharlık bir tat, elinize sağlık.
YanıtlaSilBu arada tabakta çok şıkmış,eline sağlık.
YanıtlaSil