Elmalı Kırmızı Lahana Salatası

Elmalı kırmızı lahana salatası 
Elmalı kırmızı lahana salatası nasıl yapılır
Kırmızı lahana salatası
Lezzet Beşlisi olarak toplantılarımızda amacımız takipçilerimiz için herkesin yapabileceği özellikle günümüz koşullarında bütçeleri de düşünerek sağlıklı menüler oluşturmak. Elmalı Kırmızı Lahana Salatasını da hem lezzet olarak hem de yılbaşı menünüze yakışacağını düşündüğüm için hazırladım. Sizlerinde beğeneceğini düşünüyorum.


kırmızı lahana mezesi

Elmalı Kırmızı Lahana Salatası İçin Malzemeler
1 adet orta boy kırmızı lahana
2 adet yeşil elma
1/2 su bardağı iri kırılmış ceviz
Sosunun Malzemeleri
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
2 tatlı kaşığı tatlı hardal
1 diş dövülmüş sarımsak
 2 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yapılışı
Tüm sos malzemelerini derin bir kaseye koyup el blenderi ile iyice çırparak sosu hazırlayın. (Tel çırpıcı ile de hazırlayabilirsiniz)
Derin bir kaseye tahtanın üzerinde ince ince kıydığınız lahanaları koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı tuz gezdirerek lahanaları ovun. Bu şekilde biraz beklettikten sonra dibine çıkan suyu süzüp içerisine kare şeklinde kestiğiniz elma tanelerini, cevizi ve hazırladığınız sosu döküp tüm malzemeyi güzelce karıştırın. Karışımı servis yapacağınız salata tabağına boşaltıp üzerini ceviz taneleri ile süsleyebilirsiniz. Hatta salata sosundan biraz ayırıp kenarlarından tekrar üzerine gezdirirseniz hem salatanıza şekil vermiş hemde lezzet olarak son darbeyi vurmuş olursunuz.
Afiyet Olsun.

Lezzetli ve güvenilir tariflerde buluşmak üzere bizimle kalın.
Lezzet Beşlisi

Nilgün Türker
Sendepisir.com



Yorumlar

Yorum Gönder