Fırında
kremalı mantarlı patates
Kremalı
mantarlı patates nasıl yapılır
Merhaba
lezzet beşlisi'nin ilk öğle yemeği buluşmasında bana da çıtır tavuğun yanına
garnitür olarak fırında kremalı mantarlı patates yapma görevi düştü. Biz bu yıl davetlerimizde menüyü oluşturup paylaşma kararı aldık. Nilgün ana yemek olarak çıtır tavuk
yapacağını söyleyince yanına patatesin yakışacağını düşündüm. Fırında kremalı
mantarlı patates yaparken bir çorba kaşığı worcestershire sos ekliyorum güzel
bir lezzet veriyor. Eğer evde yoksa yerine soya sos kullanabilirsiniz. Öğle
yemeği menümüzde daha başka ne çeşitler vardı göz atmak isterseniz buradan bakabilirsiniz.
500 gr
patates
400 gr
mantar
1 adet kuru
soğan (küçük doğranmış)
2 çorba
kaşığı zeytinyağı
200 ml krema
150 gr kaşar
peyniri (rendelenmiş)
1 çorba
kaşığı worcestershire sos (yoksa soya sosu kullanabilirsiniz)
Tuz
1 çay kaşığı
taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı
kurutulmuş kekik
Yapılışı
Patatesleri yıkayıp
on beş dakika ön haşlama yapın. Ilıyınca kabuklarını soyun. Halka halinde
dilimleyin.
Mantarların
saplarını kesip doğrayın.
Fırını 200
derecede ısıtın.
Bir tavayı
kızdırın iki çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve mantarları soteleyin.
Soğanları
tavaya koyup sotelemeye devam edin.
Tuzu ve
baharatları da koyduktan sonra worcestershire sosu ve kremayı ekleyin ve bir
taşım kaynatın. Kaynamaya başlayınca söndürün.
Delikli
kepçe ile mantarları alıp fırın kabının tabanına serin. Mantarların üzerine
patatesleri dizin.
Tavada kalan
sosu patateslerin üzerine gezdirerek dökün ve fırına sürün.
Üzeri boncuk
boncuk kızarmaya başlayınca fırından alın.
Kaşar
peyniri serpin ve tekrar fırına sürün. Peynir eridikten sonra fırından çıkarın.
Afiyet
Olsun.
Lezzetli ve
güvenilir tariflerde buluşmak üzere bizimle kalın.
Fırında
Kremalı Mantarlı Patates
Sibel
Berkem
Lezzet
Beşlisi
Çok değişik bir tarif. Tavuğun yanına da çok yakışmıştır.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.