Fırında Kremalı Mantarlı Patates Tarifi

Fırında kremalı mantarlı patates
Kremalı mantarlı patates nasıl yapılır
Merhaba lezzet beşlisi'nin ilk öğle yemeği buluşmasında bana da çıtır tavuğun yanına garnitür olarak fırında kremalı mantarlı patates yapma görevi düştü. Biz bu yıl davetlerimizde  menüyü oluşturup paylaşma kararı aldık. Nilgün ana yemek olarak çıtır tavuk yapacağını söyleyince yanına patatesin yakışacağını düşündüm. Fırında kremalı mantarlı patates yaparken bir çorba kaşığı worcestershire sos ekliyorum güzel bir lezzet veriyor. Eğer evde yoksa yerine soya sos kullanabilirsiniz. Öğle yemeği menümüzde daha başka ne çeşitler vardı göz atmak isterseniz buradan bakabilirsiniz.

fırında kremalı mantarlı patates
Malzemeler
500 gr patates
400 gr mantar
1 adet kuru soğan (küçük doğranmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
200 ml krema
150 gr kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı worcestershire sos (yoksa soya sosu kullanabilirsiniz)
Tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
Yapılışı
Patatesleri yıkayıp on beş dakika ön haşlama yapın. Ilıyınca kabuklarını soyun. Halka halinde dilimleyin.
Mantarların saplarını kesip doğrayın.
Fırını 200 derecede ısıtın.
Bir tavayı kızdırın iki çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve mantarları soteleyin.
Soğanları tavaya koyup sotelemeye devam edin.
Tuzu ve baharatları da koyduktan sonra worcestershire sosu ve kremayı ekleyin ve bir taşım kaynatın. Kaynamaya başlayınca söndürün.
Delikli kepçe ile mantarları alıp fırın kabının tabanına serin. Mantarların üzerine patatesleri dizin.
Tavada kalan sosu patateslerin üzerine gezdirerek dökün ve fırına sürün.
Üzeri boncuk boncuk kızarmaya başlayınca fırından alın.
Kaşar peyniri serpin ve tekrar fırına sürün. Peynir eridikten sonra fırından çıkarın.
Afiyet Olsun.

Lezzetli ve güvenilir tariflerde buluşmak üzere bizimle kalın.

Fırında Kremalı Mantarlı Patates
Sibel Berkem

Lezzet Beşlisi

Yorumlar

  1. Çok değişik bir tarif. Tavuğun yanına da çok yakışmıştır.
    Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder