Karabuğdaylı ıspanak salatası tarifi
Ispanaklı karabuğday salatası tarifi
Narlı ıspanaklı karabuğday salatası
Sağlıklı
mutfaklara düşkünseniz, karabuğdaylı ıspanak salatası tam sizlik. Ben bu
salatayı arkadaşım Nilgün'ün sofrasına hazırlamıştım. Karabuğday (greçka )
nedir? Diğer tahıllara oranla daha fazla protein içeriyor ve kalorisi daha az
olduğu için diyet ürünü sayılır.
Ayrıca
Karabuğday vitamin ve mikro elementler açısından da çok zengindir. Bu tahılda
olan folik asit kalp ve damarları güçlendirir, kanın bileşimini geliştirir.
Ayrıca Karabuğday demir, kalsiyum, çinko, fosfor, iyot, bakır vb. insan vücudu
için çok önemli olan başlıca elementler vardır.
Bu kadar
bilgiden sonra, eminim sizlerde salatalarınıza ve yemeklerinize karabuğdayı
daha çok ekleyeceksiniz.
Karabuğdaylı ıspanak salatası nasıl yapılır ?
Malzemeler:
500 gr
ıspanağın yaprağı
1 adet
temizlenmiş nar
1 kahve
fincanı karabuğday
1,5 limonun
suyu
½ kahve
fincanı zeytinyağı
Yarım tatlı
kaşığı tuz
Yapılışı
1- Ispanakları bol suda yıkayıp, yaklaşık
5 dakika sirkeli suda bekletin. Daha sonra, ıspanakları sebze kurutucusundan
geçirip, fazla suyunu alın.
2- Karabuğdayı yıkayıp, 2 ölçü su da
haşlayın.
3- Narları ortadan ikiye bölüp, derin bir
kase de tahta kaşıkla vurarak ayıklayın.
4- Derin bir kaseye kurutucudan geçirdiğiniz
ıspanakları + haşlanmış karabuğday + nar’ı koyup, sosunu hazırlayın.
5- Limon suyu + zeytinyağı + tuzu ekleyip,
karıştırın.
6- Servis öncesi sosu salataya dökün, 1-2
dakika sonra karıştırıp, afiyetle yiyin.
Dilek Bilginer Ihlamur
ihlamurcum.com
ihlamurcum.com
Nefis bir salata olmuşşş...Dilekciğim ellerine sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle