Zeytinyağlı Avokadolu Enginar Tarifi
Avokadolu Enginar Nasıl Yapılır?
Avokadoyla enginarın mükemmel uyumu. Tamamen doğaçlama ortaya çıkan bir lezzet.
Zeytinyağlı avokadolu enginar yemeğini Serap'ın yılbaşı sofrası için hazırlamıştım. Denemenizi tavsiye ederim.
Afiyet Olsun.
Avokadolu Enginar Nasıl Yapılır?
Avokadoyla enginarın mükemmel uyumu. Tamamen doğaçlama ortaya çıkan bir lezzet.
Zeytinyağlı avokadolu enginar yemeğini Serap'ın yılbaşı sofrası için hazırlamıştım. Denemenizi tavsiye ederim.
Avokadolu Enginar |
Malzemeler:
12 tane
çanak enginar
3 tane olgun avokado
1 adet
kuru soğan
1 çay
bardağı zeytinyağ
1 tatlı
kaşığından az tuz
1 tatlı
kaşığından az şeker
Süslemek
için dereotu
Sosu için:
1 çay
bardağı limon suyu
1 çay
bardağı zeytinyağ
2-3 diş
rendelenmiş sarımsak
1 çorba
kaşığı bal
1 çorba
kaşığı hardal
1 çay
kaşığı kadar tuz
Yapılışı:
İlk olarak sosu hazırlayalım.
Derin bir kaseye
sos malzemelerinden yağ , limon suyu , sarımsak
, hardal ve bal ‘ı koyup, el blendırıyla
karıştırın.
Artık
avokadoları temizleyebilirsiniz. Kabuklarını soyup, dilimleyip hızlıca
hazırlanan sosa atın.Mümkünse 1 gece bu sosta bekletin.
Tencereye
soğan , yağ , tuz ,
şeker , enginar çanaklarını koyup, enginarları geçecek kadar su
koyun.Üzerine mümkünse bir tabak kapatıp, enginarları pişirin.
Enginarları
tencere de soğumaya bırakın.
Ertesi gün
servis tabağına enginarları sıralayın.
Avokadoları
küp küp doğrayın.
Doğranan
avokadoları ,enginar çanaklarına kaşıkla yerleştirin.
Üzerine
kalan avokado sosunu koyup, dereotuyla süsleyin.Afiyet Olsun.
Bu nefis lezzeti tatmış sanslılardanım mutlaka denemelısiniz. Deneyince enginar mevsimini özlemle bekleyeceksiniz. Ellerine sağlık Dilek'cim..
YanıtlaSiloooo süper bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık ..Hemen notumu alıp, deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler