Zeytinyağlı Avokadolu Enginar

Zeytinyağlı Avokadolu Enginar Tarifi
Avokadolu Enginar Nasıl Yapılır?
Avokadoyla enginarın mükemmel uyumu. Tamamen doğaçlama ortaya çıkan bir lezzet.
Zeytinyağlı avokadolu enginar yemeğini Serap'ın yılbaşı sofrası için hazırlamıştım. Denemenizi tavsiye ederim.


avokadolu enginar
Avokadolu Enginar

Malzemeler:
12 tane çanak enginar
 3 tane olgun avokado
1 adet kuru  soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 tatlı kaşığından az tuz
1 tatlı kaşığından az şeker
Süslemek için dereotu

Sosu için:
1 çay bardağı limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağ
2-3 diş rendelenmiş sarımsak
1 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı hardal
1 çay kaşığı kadar tuz

Yapılışı:
İlk  olarak sosu hazırlayalım.
Derin bir kaseye sos malzemelerinden yağ , limon suyu ,  sarımsak , hardal  ve bal ‘ı koyup, el blendırıyla karıştırın.
Artık avokadoları temizleyebilirsiniz. Kabuklarını soyup, dilimleyip hızlıca hazırlanan sosa atın.Mümkünse 1 gece bu sosta bekletin.
Tencereye soğan ,  yağ ,  tuz ,  şeker , enginar çanaklarını koyup, enginarları geçecek kadar su koyun.Üzerine mümkünse bir tabak kapatıp, enginarları pişirin.
Enginarları tencere de soğumaya bırakın.
Ertesi gün servis tabağına enginarları sıralayın.
Avokadoları küp küp  doğrayın.
Doğranan avokadoları ,enginar çanaklarına kaşıkla yerleştirin.
Üzerine kalan avokado sosunu koyup, dereotuyla süsleyin.
Afiyet Olsun.

Yorumlar

  1. Bu nefis lezzeti tatmış sanslılardanım mutlaka denemelısiniz. Deneyince enginar mevsimini özlemle bekleyeceksiniz. Ellerine sağlık Dilek'cim..

    YanıtlaSil
  2. oooo süper bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık ..Hemen notumu alıp, deneyeceğim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder