Kolay kırmızı lahana turşusu tarifi

Kolay kırmızı lahana turşusu
Kırmızı lahana turşusu
Kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır
Bu hafta kışın özellikle salatalarda kullandığımız kırmızı lahana turşusu tarifi vermek istiyorum. Yapımı oldukça kolay olan bu turşu çok da kısa bir sürede oluyor. Hazırladığınız turşuyu bir iki gün içinde tüketmeye başlayabilirsiniz. Turşunun kullanacağınız kadarını kavanozdan temiz bir kaşıkla alıp kalanını buzdolabında korursanız bir aya yakın bir süre dayanıyor. Bizim evde her yemeğin yanına mutlaka salata yenir. Hatta bazen sadece salata ile öğünü geçiştiririz. Ben mevsim salatalarını hep çok renkli çeşitli sebze ve meyve eklemeleri ile yapmayı çok severim. Kırmızı lahana da salatalara hem renk hem de lezzet katıyor. Kırmızı lahana çıkar çıkmaz mutlaka kırmızı lahana turşusu yaparım.
Özellikle kış mevsiminde vitamin almak için bol bol salata yemeyi ihmal etmeyelim.

kırmızı lahana salatası

Malzemeler
1 adet kırmızı lahana (yaklaşık 1 kg lık)
1 su bardağı su
1 su bardağı sirke
2 çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı
Kırmızı lahanayı ince ince kıyın.
2 çorba kaşığı tuzla ovun ve fazla tuzunu aldırmak için sudan geçirin.
1 su bardağı su ve 1 su bardağı sirkeyi karıştırın.
Kavanoza kıyılmış kırmızı lahanaları koyun.
Kalan boşluğu sirkeli su karışımıyla doldurun.
Sirkeli su yeterli gelmezse kalan boşluğa göre eşit miktarda sirke ve su karışımı yapıp ekleyin.
Kavanozu buzdolabına koyun.
Ertesi gün kırmızı lahana turşusunu salatalarda kullanmaya başlayabilirsiniz.
Afiyet Olsun.

Pembe Kekik


Yorumlar

  1. Bayılırım kırmızı lahanaya;) bu acil turşu da çok güzel, denemek gerek. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim...Salatalara cok yakisiyor...

    YanıtlaSil
  3. Salatalarda çok seviyorum ben de yapacağım bu tarifle.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder