Kolay
kırmızı lahana turşusu
Kırmızı
lahana turşusu
Kırmızı
lahana turşusu nasıl yapılır
Bu hafta
kışın özellikle salatalarda kullandığımız kırmızı lahana turşusu tarifi vermek
istiyorum. Yapımı oldukça kolay olan bu turşu çok da kısa bir sürede oluyor.
Hazırladığınız turşuyu bir iki gün içinde tüketmeye başlayabilirsiniz. Turşunun
kullanacağınız kadarını kavanozdan temiz bir kaşıkla alıp kalanını buzdolabında
korursanız bir aya yakın bir süre dayanıyor. Bizim evde her yemeğin yanına
mutlaka salata yenir. Hatta bazen sadece salata ile öğünü geçiştiririz. Ben mevsim
salatalarını hep çok renkli çeşitli sebze ve meyve eklemeleri ile yapmayı çok
severim. Kırmızı lahana da salatalara hem renk hem de lezzet katıyor. Kırmızı
lahana çıkar çıkmaz mutlaka kırmızı lahana turşusu yaparım.
Özellikle
kış mevsiminde vitamin almak için bol bol salata yemeyi ihmal etmeyelim.
Malzemeler
1 adet
kırmızı lahana (yaklaşık 1 kg lık)
1 su bardağı
su
1 su bardağı
sirke
2 çorba
kaşığı tuz
Hazırlanışı
Hazırlanışı
Kırmızı lahanayı
ince ince kıyın.
2 çorba
kaşığı tuzla ovun ve fazla tuzunu aldırmak için sudan geçirin.
1 su bardağı
su ve 1 su bardağı sirkeyi karıştırın.
Kavanoza
kıyılmış kırmızı lahanaları koyun.
Kalan
boşluğu sirkeli su karışımıyla doldurun.
Sirkeli su
yeterli gelmezse kalan boşluğa göre eşit miktarda sirke ve su karışımı yapıp
ekleyin.
Kavanozu
buzdolabına koyun.
Ertesi gün
kırmızı lahana turşusunu salatalarda kullanmaya başlayabilirsiniz.
Afiyet
Olsun.
Pembe Kekik
Bayılırım kırmızı lahanaya;) bu acil turşu da çok güzel, denemek gerek. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik canim...Salatalara cok yakisiyor...
YanıtlaSilSalatalarda çok seviyorum ben de yapacağım bu tarifle.
YanıtlaSil