Kumkuat Reçeli

Kumkuat Reçeli Nasıl Yapılır
Kumkuat Nedir
Kumkuat ( kamkat) , turunçgiller ailesinin küçük mücevheri ...Limonla portakal arası tadında hatta altın portakal bile deniyor. Ama limon ve portakalın kabuğunu soyarsınız, kumkuatın kabuğunu soymadan yersiniz. Tıpkı bergamut gibi kokar, hatta elinizde uzun süre tutarsanız kokusu siner. Çiğ yendiği gibi reçeli, marmelatı, şekerlemesi kek ve pasta yapımında kullanılır.   C vitamini bakımından da çok zengindir, gribal  enfeksiyonları engellemede birebirdir. 

Kamkat Reçeli

Kumkuat Reçeli Tarifi
Malzemeler
500 gr kumkuat
500 gr toz şeker
1/2 limonun suyu

Yapılışı:
Kumkuatları yıkayıp, 4'e bölün. Çekirdekleri varsa,çıkarın.
Tencere de suyu kaynatıp, kaynayan suya kumkuatları  2 dakika tutun.
Bu işlemi 3 kez tekrarlayın.
Tencereye haşlanan kumkuatları ve şekeri koyup, bir gece bekletin. Ertesi gün üzerine 1 çay bardağı su ekleyip, kaynatın.Pişmesine yakın, limon suyunu ekleyin.
Reçelin kıvamı için, buzluğa 1 çay bardağı koyup, soğutun.
Kaynayan reçelden 1-2 damla buzluktan çıkardığınız tabağa damlatın. Parmağınızla kıvamlı olup olmadığına bakıp, pişmesine karar verin.
Tencere de soğutup, kavanoza daha sonra kaldırın.
Afiyet olsun.
Kamkat Nedir
Kamkat Reçeli

Yorumlar

  1. Muhteşem bir tat kumkuat bulan şanslılar bu reçeli mutlaka denemeli.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder