Mercimek Köftesi Tarifi

Mercimek köftesi
Mercimek Köftesi nasıl yapılır
Mercimekli Köfte
Çay davetlerinin en çok sevilen lezzetlerinden biri mercimek köftesidir.  İçinde bol lif ve yararlı protein olan mercimek, B vitamini, demir, kalsiyum,  sodyum, çinko ve fosfor mineralleri açısından çok zengindir.   B vitamini açısından da çok zengindir.


Malzemeler
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • 1 çorba kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 demet ince kıyılmış taze soğan
  • ½ limonun suyu

Yapılışı
  • Mercimeği bol suda yıkayıp, içine 2,5 su bardağı su koyup suyunu çekene kadar haşlayın.
  • İçine yıkanmış bulguru ve tuzunu ekleyip, kabarması için bekleyin.
  • Tencereye yağı koyup, rendelenmiş soğanı ekleyin. Kavrulan yağlı soğanı, kabarttığımız bulgur karışımına ekleyin.
  • İçine kırmızı pul biberi, kimyonu, limonunu ekleyip, karıştırın.
  • En son içine ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu da ekleyip, yoğurun.
  • Elinizle ister köfte şekli verin, isterseniz yuvarlak toplar yapın.
  • Misafirlerinize marulla ikram edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

Yorumlar

  1. bu lezzete hiç itiraz eden olmaz :) ikramların baş tacı ellerine sağlık dilekcim

    YanıtlaSil
  2. İşte en can alıcı tariflerden bir tanesi, nerede olursa olsun en çok sevilen :) Ellerinize sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder