Mercimek köftesi
Mercimek Köftesi nasıl yapılır
Mercimekli Köfte
Çay
davetlerinin en çok sevilen lezzetlerinden biri mercimek köftesidir. İçinde bol lif ve yararlı protein olan
mercimek, B vitamini, demir, kalsiyum,
sodyum, çinko ve fosfor mineralleri açısından çok zengindir. B vitamini açısından da çok zengindir.
Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 büyük kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığından az tuz
- 1 çorba kaşığı dolusu domates salçası
- 1 demet ince kıyılmış taze soğan
- ½ limonun suyu
Yapılışı
- Mercimeği bol suda yıkayıp, içine 2,5 su bardağı su koyup suyunu çekene kadar haşlayın.
- İçine yıkanmış bulguru ve tuzunu ekleyip, kabarması için bekleyin.
- Tencereye yağı koyup, rendelenmiş soğanı ekleyin. Kavrulan yağlı soğanı, kabarttığımız bulgur karışımına ekleyin.
- İçine kırmızı pul biberi, kimyonu, limonunu ekleyip, karıştırın.
- En son içine ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu da ekleyip, yoğurun.
- Elinizle ister köfte şekli verin, isterseniz yuvarlak toplar yapın.
- Misafirlerinize marulla ikram edebilirsiniz.
- Afiyet Olsun.
bu lezzete hiç itiraz eden olmaz :) ikramların baş tacı ellerine sağlık dilekcim
YanıtlaSilİşte en can alıcı tariflerden bir tanesi, nerede olursa olsun en çok sevilen :) Ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler