Mısırlı Cevizli Köz Biber Salatası

Mısırlı cevizli köz biber salatası tarifi
Cevizli közlenmiş kırmızı biber salatası

Geçen hafta size çay saati menümü vermiştim. Çay saati menümden ilk olarak kırmızı köz biber salatasının tarifini paylaşmak istiyorum. Kırmızı biberin faydalarını öğrendikten sonra mutfağımda oldukça fazla yer vermeğe başladığım C vitamini bakımıdan zengin, bağışıklık sistemini güçlendirici, sindirimi kolaylaştırıcı, bulaşıcı hastalıklara karşı koruyucu olan bu mucizevi sebzeyi mutfağınızdan eksik etmemenizi öneririm. Bu lezzetli salatayı davet sofralarınızda meze olarak da ikram edebilirsiniz.

Malzemeler
8 adet közlenmiş biber
3 yemek kaşığı iri kırılmış ceviz
2 yemek kaşığı dolusu konserve mısır
2 tatlı kaşığı şeker
1/2 limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Hazırlanışı
Közlediğiniz biberleri temizleyerek süzdürün. Tencereye yağı, limonu ve şekeri koyup karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Tahtanın üzerinde bir parmak kalınlığında kestiğiniz biberleri tencereye ekleyip tekrar karıştırarak ocağı yakın. Tencerenin ağzı açık bir şekilde orta ısıda hafif sulu kalıncaya kadar pişirin. (dikkat edin biber erimesin)Servis tabağına çıkartıp soğuduktan sonra üzerine mısır ve ceviz taneleri serpiştirerek  streçleyip buzdolabında lezzetlenmesi için en az 3 saat bekletin.

Afiyet Olsun...
Cevizli kırmızı biber mezesi
Haftaya pazartesi günü görüşmek dileği ile lezzetli ve güvenilir tariflerde buluşmak üzere bizimle kalın
Nilgün Türker
sendepisir.com

Yorumlar

  1. Böyle renkli ve pratik salata ve meze çeşitlerini çok seviyorum. Tattığımda sosundaki şeker tadını hiç hissetmedim. Bu güzel tarif için teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder