Maş fasulyesi salatası nasıl yapılır
Maş fasulyesi salatası tarifi
Maş fasulyesi nedir
Lezzet Beşlisi'nin Yılbaşı Sofrası için yaptığım maş fasulyesi salatasının tarifine geçmeden önce maş fasulyesinin ne olduğu ve faydaları hakkında biraz bilgi vermek istiyorum, zira çok alışkın olduğumuz bir tahıl değil bu ve yeni yeni kullanılmaya başlandı mutfaklarımızda;
Maş fasulyesi salatası |
Gelelim tarifimize,
Malzemeler:
**********************
*1 su bardağı maş fasulyesi (baklagil satan yerlerin çoğunda artık bulunabilmektedir)
*1 çay bardağı haşlanmış mısır veya mısır konservesi
*1 çay bardağı ekşi nar tanesi
*1 adet küçük boy kırmızı soğan veya 8-10 sap yeşil soğan (ben kırmızı kullandım)
*Her birinden çeyrek demet olmak üzere dereotu ve maydanoz
*1 adet domates
*1 adet yeşil veya kırmızı biber (kapya)
*8-10 adet kornişon turşu (ben taze fasulye turşusu doğradım)
*4-5 çorba kaşığı kadar turşu suyu
*2 adet limonun suyu
*1 çay bardağı sızma zeytinyağı
*4-5 çorba kaşığı nar ekşisi
*1 çay kaşığı sumak
*1 çay kaşığı pul biber
*Tuz
Yapılışı
***************************
*Maş fasulyesini mutlaka akşamdan ıslatın ve sabahleyin diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlayın. *Haşladığınız fasulyeyi süzüp sıcak halde servis tabağına alın ve hemen yağ-limon-turşu suyu-nar ekşisi-tuz kombinasyonuyla karıştırın. Hatta bu karıştırma işlemini gelip gidip tekrarlayın ki çeksin.
Kırmızı soğanı piyazlık doğrayın ve biraz tuzla ovarak yumuşatın, ardından süzgece alıp akan su altında yıkayın (böylece olası acısı çıkacaktır)
*Nar ve mısır dışındaki diğer malzemeyi küçük küçük doğrayarak - ince ince kıyarak salataya ekleyin ve harmanlayın.
*En son üzerine nar ve mısır tanelerini serpiştirerek servis edin.
Serap Pulat
lezzetlisomunlar.blogspot.com.tr
Yorumlar
Yorum Gönder