Magnolia Pudding
Magnolia Banana Pudding
Magnolia Bakery Banana Pudding
Magnolia Puding tarifi
Magnolia Puding
tarifini uzun süredir denemek istiyordum. New York’ta bulunan ünlü Magnolia
Bakery’nin ürünü olan Magnolia Banana Pudding’i sonunda denedim. Magnolia
Pudding’ ilk olarak Ankara Cookplus’ta yemiştim. Bu tarifi bu kadar geç denememin sebebi bu tarifte kullanılan
malzemeleri bulamıyor olmamdı. Halen bulunmadığından orijinaline
yakın tarif demek bana daha doğru geliyor.
Magnolia Pudding Tarifi |
Bu yılbaşı kardeşim ve eşi New York’a gittiler. Hazır oraya gitmişken Magnolia Bakery’e uğrayıp bir kaç fotoğraf çekmelerini istedim. Onlar da isteğimi zevkle yerine getirdiler. 6. Caddede bulunan Magnolia Bakery’e gitmişler.
Magnolia Bakery'nin önünde uzun kuyruklar varmış. Tabii ki bu kuyruğun hepsi sadece pudding kuyruğu değil mağazanın cup cake, pasta veya diğer ürünlerini de almak içinmiş.
Oldukça yoğun kıvamda olan pudding kağıt bardaklar içerisinde üç farklı boyda satılıyormuş. Fotoğrafta gördüğünüz orta boy pudingi iki kişi ancak bitirebilmişler. Magnolia Pudingi evde yapmak isteyenler için özel karışımları satılıyormuş. Sadece muz ekleyerek evde Magnolia Pudding yapabiliyormuşsunuz.
BENİM MAGNOLIA PUDDING TARİFİM
Malzemeler
1 lt süt
2 fincan toz
şeker
3 fincan un
190 gr bebe
bisküvisi (küçük paket)
1 paket
vanilya
1 kaç damla
muz ekstresi (yoksa muz aromalı bebe bisküvisi kullanabilirsiniz)
4 adet muz
(halka şeklinde doğranmış)
1 paket çiğ
krema ( 200 gr) Orjinalinde heavy cream kullanılıyor.
Üzerini süslemek için
1 adet muz
Hazırlanışı
Bir
tencereye süt, un, şekeri koyup çırpma teli ile karıştırın.
Ocağı yakıp
kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
Pişen
muhallebiyi bir kaba alıp içine vanilyayı, kremayı ve muz ekstresini ekleyip
on- on beş dakika arası soğuyana kadar çırpın.
Muhallebi
iyice soğuduğu zaman bebe bisküvilerini ikiye kırarak ekleyin.
Halka
halinde doğranmış muzları da ekledikten sonra tahta bir kaşıkla ya da silikon
spatula ile karıştırın.
Kup
bardaklarına paylaştırın. Arzu ederseniz büyük bir cam kaseye de koyabilir.
Servis esnasında pay edebilirsiniz.
Dilimlenmiş
muzlarla süsleyerek servis edin. (muzların kararmaması için servis anında
dilimlerseniz iyi olur.
Afiyet
Olsun.
Tarif için
Lezzet Beşlisi yazarı arkadaşlarımdan aynı zamanda Ihlamurcum blogunun sahibi
Dilek’e ; Ayrıca fotoğraflar
için canım kardeşim Hüseyin’e ve Magnolia Bakery tadım ve anlatımları için kardeşimin
eşi Rukiye’ye çok teşekkür ederim…
Sunum da detaylı anlatım da diğer fotoğraflar da süper olmuş. Yerinde tatmış kadar olduk :) Teşekkürler.
YanıtlaSilAma bu nefis görünüyor, Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Ahh bu tat süper, tadı halen damağımda ama bu lezzeti yakaladığım içinde mutluyum.Ellerine sağlık, ne de güzel yazmışsın.
YanıtlaSilBu meşhur pudingide bir yapamadım! Ellerine sağlık ablacım, eminim nefistir...
YanıtlaSil