Rulo Paçanga Böreği

Rulo paçanga böreği tarifi
Rulo paçanga böreği nasıl yapılır
Paçanga böreği tarifi
Paçanga böreği yapımı

fırında paçanga böreği

Paçanga böreğini yıllardır fırında yapıyorum ben. Hatta muhtelif şekillerini denemişliğim var: Klasik sigara böreği formunda, tavada hazır yufkayla, fırında milföy hamuruyla. En son üç renkli börek formundan esinlenip rulo şeklinde yapmaya başladım. Bu haliyle ben de çok sevdim, misafirlerim de. O halde hemen tarife geçeyim.
Malzemeler:
**************************
*4 adet hazır yufka
*200 gram çok ince dilimletilmiş pastırma
*400 gram rendelenmiş kaşar peyniri
*4-5 adet küp doğranmış domates veya denk miktarda yazdan hazırlanmış şişe domatesi
*7-8 adet yeşil tatlı biber
*2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Yufka aralarına sürmek için:
-------------------------------------------
*2/3 su bardağı çiçek yağı
*2/3 su bardağı su



Yapılışı:
*****************
*Öncelikle iç harcı hazırlayın. Bunun için biberleri doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte tavaya alıp kavurun.
*Biraz kavurduktan sonra küp doğranmış domatesleri de ekleyin ve suyunu makul miktarda çekene kadar pişirin. Tuz eklemenizi hiç önermem çünkü pastırmayla birleşince zaten yeterince tuzlu bir börek olacak. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
*İlk yufkayı tezgaha bütün olarak alın ve su-çiçek yağı karışımından 3 çorba kaşığı kadar üzerine gezdirin. Yumurta fırçasıyla tüm yufkaya yaydırın.
*İkinci yufkayı, ilk yufka üzerine herhangi bir malzeme koymadan, ilk yufka üzerine aynen bütün olarak serin. Tekrar ıslatın.
*İlk kata kaşar peyniri rendesini komple yayın (kıyılarda ikişer santim boşluk bırakarak)
*Üçüncü yufkayı kaşar rendesinin üzerine bütün olarak serin ve ıslatın. Pişirdiğiniz domates-biber karışımını yaydırıp fırça yardımıyla tüm yüzeye sürün.
*Dördüncü ve son yufkayı serin, ıslatın. Üzerine eşit aralıklarla ince dilim pastırmaları yayın.
*Sağ ve sol kenarlarında malzemeden bıraktığınız boşlukları içe katlayın (pişerken taşmasın)
*Önünüzdeki kıyıdan başlayarak diğer kıyıya kadar sıkıca rulo yapın.
*Uzun ruloyu tam ortadan ikiye kesin ve dikkatlice her iki parçayı tepsiye yan yana yerleştirin.
*Su- yağ karışımından kalandan üzerlerine fırça yardımıyla sürün.
*Önceden 200 dereceye ısıttığınız fırına verin ve üzerleri iyice kızarana kadar pişirin.
*Çıkardıktan sonra yeterince ılınmalarını bekleyin ve kesme tahtası üzerine aldığınız ruloları çok keskin büyük bir bıçak yardımıyla, böreği ezmemeye çalışarak yaklaşık 1,5 cm. kalınlığında dilimleyin. Servis tabağına yatay olarak sıralayın ve servis edin.

Fırında rulo paçanga böreği
Pastırmalı hazır yufka böreği
Serap Pulat
lezzetlisomunlar.blogspot.com.tr

Yorumlar