Kuru börülceli tarhana çorbası
Ev yapımı tarhana çorbası
Geleneksel lezzetlerimizden olan tarhana, eylül ayı geldiğinde mayalandırarak yaptığımız besleyici, doyurucu, tamamlayıcı ve içerdiği protein, lif ve minerallerle tam bir sağlık ve lezzet kaynağıdır. Bizim ailede çocukluğumdan beri tarhana çorbası hiç sade olarak pişirilmemiştir. Mutlaka içerisine kuru fasulye, kuru börülce ya da nohut gibi bakliyat ekleyerek pişirilir. Ben de Lezzet beşlisi grubu bana geldiğinde davet sofram için yazdan hazırladığım tarhanayı onlara tattırmak için bildiğim yöntemle pişirmek istedim.
Kuru
Börülceli Tarhana Çorbası Tarifi:
Malzemeler
1 kahve
fincanı haşlanmış beyaz börülce
2 yemek
kaşığı kıyma
4 yemek
kaşığı ıslatılmış tarhana
1 tatlı
kaşığı domates salçası
1 tatlı
kaşığı biber salçası (arzuya göre acı)
1 tatlı
kaşığı kuru nane
1 tatlı
kaşığı tuz
1 yemek
kaşığı tereyağ
Hazırlanışı
Tencereye
yağı koyup eriyince kıymayı ekleyerek kavurun. Kavrulan kıymaya salçayı katıp
kavurmaya devam ederken üzerine 6 su bardağı su koyun. Hemen arkasından
ıslattığınız tarhanayı boşaltıp haşlanmış börülceyi, naneyi ve tuzu ilave edip
koyulaşıncaya kadar karıştırmaya başlayın. Eğer istediğiniz kıvamdan fazla koyu
olursa biraz daha su ilave edebilirsiniz.
Afiyet
Olsun.
Lezzetli ve
güvenilir tariflerde buluşmak üzere bizimle kalın.
Nilgün
Türker
sendepisir.com
Hıımm nefis ..Ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSil