Un helvası nasıl yapılır
Bademli un helvası tarifi
Sevgililer
günü tarifleri etkinliği için Melda Hanım'dan gelen bademli un helvası tarifini
paylaşmak istiyorum bugün. Melda Hanım bademli un helvasını pişirdikten sonra
kalp şeklinde kalıplar kullanarak servisini yapmış çok da güzel olmuş. Un
helvasını zaten çok severim bir de bademli olunca hayır diyemem. Tarif için
Melda Hanım'a çok teşekkür ederiz.
Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı kıyılmış iç badem
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyup tereyağının erimesini bekleyin.
- Üzerine bademleri ekleyip kavurun.
- Sonra unu ekleyip rengi dönene kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Bir kaseye suyu ve toz şekeri koyup şeker eriyene kadar karıştırın.
- Unun rengi dönüp kokusu çıkınca, ocağın altını iyice açın ve şekerli suyu döküp karıştırın.
- Suyunu tamamen çekince ocaktan alın.
- Servis tabağında sevginizi katıp şekil verin.
- Afiyet Olsun.
Çok şık bir sunum olmuş:)
YanıtlaSil