Bayatlamayan Aşk Kurabiyesi

Bayatlamayan Kurabiye
Sevgililer Günü Kurabiyesi
Lezzet Beşlisi'nde yeni etkinliğimizin konusu sevgililer günü tarifleri. Etkinliğimize katılan Dilek Merttürk Gül bize bayatlamayan kurabiye tarifini göndermiş. Kurabiyenin ismi çok hoşumuza gitti. Hatta bir yorum da kurabiyeye aşkımız bayatlamasın adı da verildi. Hem tarifi diğer okurlarımızla paylaşmak adına hem de etkinliğimizi duyurmak amacı ile tarifi paylaşmak istedik.  Bayatlamayan aşk kurabiyesi tarifi için Dilek hanıma teşekkür ederiz.



Malzemeler
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
3 yumurta (sarısı içine beyazları üzerine)
9 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
Üzerine
Susam çörek otu veya ay çekirdeği de olabilir.
Aldığı kadar un  (Yaklaşık 4 su bardağı kadar)


Yapılışı
Margarin, yumurta sarıları, sirke, biraz tuz güzelce karıştırılır. Üzerine un ile birlikte kabartma tozu azar azar ilave edilir. Çok sert olmayan yumuşak ama ele de yapışmayan bir kurabiye hamuru elde edilir. Hamur 10 dakika dinlendirilir.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Hamurdan avuç içine sığacak büyüklükte parçalar koparılarak mutfak tezgahı üzerinde hafifçe bastırarak yayılır. İstenilen kalıplarla kurabiyeler hazırlanır.(ben kalp kalıp kullandım malum sevgililer günü) Şekillenen kurabiyeler önce yumurta akına, daha sonra susama (veya siz ne arzu ederseniz üzeri için) batırılır. Pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine sıralanır. Önceden 180 C ılınmış fırına verilir. Yaklaşık 15-20 dakika kadar kontrol ederek pişirilir. Hafif ılınınca servis tabağına alınarak servise hazırlanır.

AFİYET OLSUN


Sevgililer günü için tarifler
Bayatlamayan aşk kurabiyesi tarifi

Yorumlar