Damla sakızlı irmik tatlısı tarifi
Damla sakızlı sütlü irmik tatlısı
Sütlü tatlı
ve damla sakızı aroması sevenler için bu hafta kolay bir tatlı tarifim var.
Damla sakızlı irmik tatlısını porsiyonluk kalıplarda hazırladım. Tatlıda
süsleme olarak vişneli jöle kullandım. Tatlının şeker ölçüsü tam sınırda ben
çok şekerli sevmiyorum. Çok şekerli sevenler bir çorba kaşığı şeker ekleyebilir.
Malzemeler
200 ml lik
su bardağı ile ölçülmüştür
1 litre süt
(5 su bardağı)
1 su bardağı
+1 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı
toz şeker
Damla sakızı
(mercimek tanesi kadar dövülmüş)
Damla sakızlı irmik tatlısı nasıl yapılır
Bir tencerede
süt, irmik ve toz şekeri karıştırın.
Ocağın
altını yakıp damla sakızını ekleyin ve karıştırarak pişirin.
Tatlı
kaynayıp koyulaştığı zaman ocağı söndürün.
Elinizde
olan şekilli kalıplara doldurarak soğuyup sertleşmesini bekledikten sonra
servis yapın.
Ben iç içe
iki kalıp kullanarak ortadaki kalıbın içini vişneli jöle ile doldurdum.
Bitkisel
vişneli jöle kullandım. Jöleyi yaparken paketteki tarifi uyguladım.
Afiyet
Olsun.
Damla Sakızlı Sütlü İrmik Tatlısı
Sunuma bayıldım, ayrıca damla sakızının da çok yakıştığına eminim.
YanıtlaSilEllerine saglik canim... Harika gozukuyor.. Benimde cok severek yaptigim bir tatlidir..
YanıtlaSilÇok şık olmuş, ayrıca şeker ölçüsü bence çok kıvamda daha fazlası fazla tatlı olur.Damla sakızıyla da yeme yanında yat.Eline sağlık.
YanıtlaSilMerhaba, bloğunuzu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım. Bana da beklerim ;) Sevgiler...
YanıtlaSil