El Açması Tavuklu Üçgen Börek

Merhabalar,
Son günlerde yaşadığımız mutsuz ve huzursuz olaylardan sonra herkese aydınlık, ferah, sağlıklı bir hafta diliyorum.
Her zaman ki gibi haftanın ilk tarifi yine benden. Çok sıkışmadıkça vaktim varsa börek açmayı ve de yemeyi çok sevenlerdenim.
Sizlere vereceğim tarif çok fazla beceri gerektirmeyen, herkesin kolayca yapabileceği, yapmayı alışkanlık haline getireceği TAVUKLU BÖREK tarifi. Bu tarifi patlıcanlı içle de yapmanızı tavsiye ederim.
Şimdi geçelim tarifimize.
El Açması Tavuklu Üçgen Börek Tarifi
Malzemeler
1 büyük çay bardağı yoğurt
1 büyük çay bardağı sıvıyağ
1 büyük çay bardağına yakın yoğurt suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un (ele yapışmayacak kıvamda)
1 kase sıvıyağ (açarken hamurların üzerine sürmek için)
  • Yoğurma kabına yoğurdu, yoğurt suyunu, sıvıyağı ve tuzu koyup karıştırın.
  • Unu azar, azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.



İçinin Malzemesi için
1 adet haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü
1 adet büyük boy domates
2 adet sivri biber
1 adet orta boy ince doğranmış soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tuz
  • Tavaya yağı, soğanı ve biberi koyup kavurun.
  • Domates ile tuzu ekleyip tavanın kapağını kapatarak domatesin saldığı suyu çektirin.
  • Tavukları, tuzu ve baharatı ilave edip karıştırarak ateşi söndürün.
  • Hazırlanışı
  • Dinlendirdiğiniz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
  • Unladığınız mutfak tezgahının üzerinde her parçayı merdane ya da oklava ile inceltebildiğiniz kadar inceltin.(hamurun özelliğinden açmayı bilmenize gerek yok kendiliğinden çok kolay açılıyor)
  • Hamuru bıçakla 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
  • Uç kısmına hazırladığınız iç malzemeden koyup üçgen şeklinde sarın.
  • Sardığınız börekleri fırın kağıdı serilmiş tepsiye sıralayıp üzerlerine bir kaşık yoğurt ve bir kaşık yağ karışımı sürerek 200 derece fırında üzerleri istediğiniz kızarıklığa gelene kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet Olsun.

Nilgün TÜRKER
sendepisir

Lezzetli ve güvenilir tariflerde buluşmak üzere bizimle kalın.

Yorumlar

  1. Nilgün hanımın ellerine sağlık. Çok güzel. ben patlıcanlı tercih edenlerdenim.. emeklerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Nilgün'cüğüm senin elinden olur da güzel olmaz mı :) Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Elle açma olunca nefis olmuştur kesin. İç harcı da malzemelere bakınca çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Bu börek nefisti yedikten sonra hemen tarifini almış ve ben de peynirli yapmıştım. Elinize sağlık ablacım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder