Merhabalar,
Son günlerde
yaşadığımız mutsuz ve huzursuz olaylardan sonra herkese aydınlık, ferah,
sağlıklı bir hafta diliyorum.
Her zaman ki
gibi haftanın ilk tarifi yine benden. Çok sıkışmadıkça vaktim varsa börek
açmayı ve de yemeyi çok sevenlerdenim.
Sizlere
vereceğim tarif çok fazla beceri gerektirmeyen, herkesin kolayca yapabileceği, yapmayı
alışkanlık haline getireceği TAVUKLU BÖREK tarifi. Bu tarifi patlıcanlı içle de
yapmanızı tavsiye ederim.
Şimdi
geçelim tarifimize.
El Açması
Tavuklu Üçgen Börek Tarifi
Malzemeler
1 büyük çay
bardağı yoğurt
1 büyük çay
bardağı sıvıyağ
1 büyük çay
bardağına yakın yoğurt suyu
1 tatlı
kaşığı tuz
Alabildiğince
un (ele yapışmayacak kıvamda)
1 kase
sıvıyağ (açarken hamurların üzerine sürmek için)
- Yoğurma kabına yoğurdu, yoğurt suyunu, sıvıyağı ve tuzu koyup karıştırın.
- Unu azar, azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.
İçinin
Malzemesi için
1 adet
haşlanıp didiklenmiş tavuk göğsü
1 adet büyük
boy domates
2 adet sivri
biber
1 adet orta
boy ince doğranmış soğan
4 yemek
kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı
karabiber
1 çay kaşığı
kırmızı pul biber
1 çay kaşığı
tuz
- Tavaya yağı, soğanı ve biberi koyup kavurun.
- Domates ile tuzu ekleyip tavanın kapağını kapatarak domatesin saldığı suyu çektirin.
- Tavukları, tuzu ve baharatı ilave edip karıştırarak ateşi söndürün.
- Hazırlanışı
- Dinlendirdiğiniz hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
- Unladığınız mutfak tezgahının üzerinde her parçayı merdane ya da oklava ile inceltebildiğiniz kadar inceltin.(hamurun özelliğinden açmayı bilmenize gerek yok kendiliğinden çok kolay açılıyor)
- Hamuru bıçakla 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.
- Uç kısmına hazırladığınız iç malzemeden koyup üçgen şeklinde sarın.
- Sardığınız börekleri fırın kağıdı serilmiş tepsiye sıralayıp üzerlerine bir kaşık yoğurt ve bir kaşık yağ karışımı sürerek 200 derece fırında üzerleri istediğiniz kızarıklığa gelene kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis yapabilirsiniz.
- Afiyet Olsun.
Nilgün
TÜRKER
sendepisir
Lezzetli ve
güvenilir tariflerde buluşmak üzere bizimle kalın.
Nilgün hanımın ellerine sağlık. Çok güzel. ben patlıcanlı tercih edenlerdenim.. emeklerinize sağlık
YanıtlaSilNilgün'cüğüm senin elinden olur da güzel olmaz mı :) Eline sağlık.
YanıtlaSilElle açma olunca nefis olmuştur kesin. İç harcı da malzemelere bakınca çok lezzetli görünüyor. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilBu börek nefisti yedikten sonra hemen tarifini almış ve ben de peynirli yapmıştım. Elinize sağlık ablacım.
YanıtlaSil