En güzel nar şerbeti tarifleri

Ocak ayının başında Lezzet Beşlisi'nin facebook gurubunda nar şerbeti etkinliği başlattık. Amacımız en güzel nar şerbeti tarifleri ve sunumlarını paylaşmaktı. Etkinliğimize blogger arkadaşlarımızın yanı sıra lezzet beşlisi facebook gurubumuza üye dostlarımız da ev yapımı nar şerbetlerini fotoğraflayarak katıldı. Etkinliğin başında gurubumuz üyelerinden en çok oy alan tarife ve lezzet beşlisi blog yazarlarının oylarıyla seçilecek toplamda iki kişiye birincilik vereceğimizi açıklamıştık. Geçtiğimiz günlerde Lezzet Beşlisi Blog yazarlarından Ihlamurcum'un bizler için hazırladığı sevgililer günü konseptli sofrasında buluştuk. Ben de giderken hazırladığım nar şerbetini götürdüm. Yemeğin sonunda bir taraftan şerbet içerken diğer taraftan katılımcıların sunum ve tariflerini değerlendirdik. Seçilen tarif sahipleri ile Şubat ayı içinde bir araya gelip tanışıp çaylarımızı içeceğiz. Hazırladığımız sürprizler sahipleriini bulacak. Etkinliğimize katılan herkese çok teşekkür ederiz. Öncelikle herkesin ellerine ve emeğine sağlık diyorum. 



                             Lezzet Beşlisi'nin nar şerbeti tarifine buradan ulaşabilirsiniz. 



Nar şerbeti etkinliği sayfasında en çok oyu alan tarif ve sunum Meltem Özkan Harputlu'nun oldu. Şerbeti sunduğu sürahi ve bardaklar da en az şerbeti kadar beğenildi. Meltem hanımın henüz blogu yok. Kendisiyle en kısa sürede tanışmak, sohbet etmek istiyoruz.
.


Meltem Özkan Harputlu Nar Şerbeti tarif ve sunumu


Malzemeler
1.5 kg nar
1,5 su bardağı toz şeker
2 litre su
1 adet çubuk tarçın
4-5 adet karanfil
5-6 dilim limon
Hazırlanışı
Narları temizleyip şekerle birlikte tencereye alin
Bir kaşıkla ezerek narı şekere yedirin
Su, çubuk tarçın, karanfiller ve limon dilimlerini ilave edip ocağa koyun orta ateşte bir taşım kaynattıktan sonra kapatın ve soğumaya alın tel süzgeçten sürdürüp buzdolabına koyun limon dilimleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Lezzet Beşlisi jürisi olarak karar verirken çok zorlandık . Sibel Duran sunumu ile Nermin Coşkunsu Kalkan tarifi ile eşit oy aldı. Kazanan şanslı Lezzet Dansı blogunun yazarı Sibel Duran oldu. Nermin Coşkunsu Kalkan jüri özel ödülünü alacak :)


                                         Sibel Duran'ın nar şerbeti sunumu ve tarifi
Malzemeler
4 adet Nar
Yarım su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
3-4 adet karanfil
1 adet kabuk tarçın
Hazırlanışı
Nar taneleri ayıklanıp bir tencereye alınır, üstüne toz şeker dökülüp elle ezilerek narın suyu çıkarılır ve içme suyu, karanfil, kabuk tarçın eklenip bir taşım kaynatılır. Soğutulup süzülür ve buzdolabında servise kadar bekletilir. Afiyet Olsun.

Nermin Coşkunsu Kalkan en güçlü adaylarımızdan birisiydi. Nermin hanım şerbetine damla sakızı ekleyip üzerini bademlerle süslemiş, şeker yerine de bal kullanmış. Tarif oldukça ilgimizi çekti. Nermin hanıma da bir sürprizimiz var. Nermin hanımında henüz blogu yok. Onunla da en kısa sürede tanışmayı umuyoruz.


Nermin Coşkunsu Kalkan'ın nar şerbeti tarif ve sunumu
Malzemeler
4 adet nar
½  su bardağı bal
6 adet karanfil
3-4 adet dövülmüş damla sakızı
10-15 adet badem
Hazırlanışı
Narları ayıklayıp tanelerini çıkarın demir havanda döverek suyunu çıkartın. Nar suyunu tel süzgeçten geçirip tencereye koyun içerisine yarım su bardağı bal 6 adet karanfil dövülmüş damla sakızını ilave edip 30 dakika kaynatın soğuduktan sonra bardaklara boşaltıp üzerini bademle süsleyip servis yapın. Afiyet Olsun.
Not: Bademleri ister çiğ isterseniz kavurduktan sonra kullanabilirsiniz.

Etkinliğimize katılan dostlarımızdan gelen diğer nar şerbeti tarifleri ve fotoğraflarını da paylaşalım.
Nilgün İlgün..Lezzetli Atölye blogunun yazarı. Çok güzel tarifleri ve çok zarif sunumları var. Nar şerbeti tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Çocuklarla Mutfakta Blogu yazarı Şeniz Akgündüz'ün tarifine buradan ulaşabilirsiniz.




Bir diğer dost bloggerimiz Birgül Çıtak Aydın...Bülbülün yeri blogu yazarı...Birgül'ün tarifine buradan ulaşabilirsiniz. 


Selma Mollaoğlu; Mutfak ve tadlar blogunun zarif yazarı...Selma hanımın tarifine ve bloguna buradan  ulaşabilirsiniz.



Buket Öz Sevinç...Buket hanım'ın sunumu çok güzel. Muhteşem nakışlı örtüsünün üzerinde şerbet harika durmuş. 




Buket Öz Sevinç'in tarif ve sunumu
Malzemeler
1.5 kg nar
1.5 su bardağı şeker
2 litre su
1 adet çubuk tarçın
3-4 adet karanfil
5-6 dilim limon
Yapılışı
Narları ayıklayıp şekerle birlikte bir tencereye alın. Su, çubuk tarçın, karanfilleri ve limon dilimlerini ilave edip ocağa koyun. Orta ateşte biraz kaynattıktan sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. Tel süzgeçten süzüp buzdolabına koyun.
Tadına doyamayacaksınız. Özellikle küçük çocuklar için tam bir vitamin deposu.
Afiyet Olsun.

Dilek Toksoy...Dileklemutfakta blogunun yazarı...İzmir yemek blogu yazarlarımızdan...Dilek'in bloguna buradan ulaşabilirsiniz. 




Dilek Toksoy'un tarif ve sunumu

Malzemeler
4-5 adet nar
2 adet elma
4-5 adet karanfil
1 adet çubuk tarçın
2 su bardağı toz şeker
Yarım limon suyu
Arzuya göre ceviz kırıntıları
Yapılışı

Narları yıkayıp tanelerini ayıklayın. Aldığı kadar suyla büyük bir tencereye koyun, içine kabuğuyla beraber dilimlediğiniz elmaları, çubuk tarçını, karanfilleri, limon suyunu ve toz şekeri koyup rengini verene kadar kaynatın. Çok kaynatmanıza gerek yok, rengini alsın yeter. Piştikten sonra bir süzgeçten süzün ve nar tanelerini ezerek posasını çıkarın, elmaları da ezip kalan suyu cam bir sürahiye doldurun. İçeceğiniz zaman içine dilerseniz ceviz koyabilirsiniz. Ben bu tadı cevizle çok seviyorum. Herkese afiyet olsun.

Diğer bir katılımcımız Özay Berkem Tuğral Akdeniz Akşamları blogunun yazarı. Özay'ın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Leyla Yıldız Sezer tariflerinin fotoğraflarını facebook sayfasından paylaşıyor. Leyla hanımın sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.




Nergis Mevsimi konuk yazarımız olduğu için oylama dışında kaldı sunumu ve tarifi çok güzel. Nergis'in tarifine buradan ulaşabilirsiniz.



Sunumunu çok başarılı bulduğumuz tariflerden birisi Cansu Türker'e ait. Cansu Lezzet beşlisi Blogu yazarlarımızdan sendepisir blogunun yazarı Nilgün Türker'in kızı olduğu için oylama dışı kaldı. Sen bizim gönlümüzün birincisisin Cansu'cum bu güzel kompozisyon ve sunumun için çok teşekkür ederiz. Etkinliğimize renk kattın. 



                                       Cansu Türker'in nar şerbeti tarifi ve sunumu

Malzemeler
2 kg nar
2 su bardağı toz şeker
1 adet küçük boy çubuk tarçın
5 adet karanfil
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu
Hazırlanışı

Tüm nar taneleri çıktıktan sonra üzerine şekeri döküp elinizle eze eze karıştırıp şeker eriyene kadar nar suyunu çıkartın Ayrı bir yerde tencereye 12 bardak su koyup içerisine 1 limonun suyunu, kabuğunun rendesini, çubuk tarçını ve karanfili koyarak suyunu çıkardığınız narları suyuyla beraber tümüyle tencereye boşaltın. Orta ısılı ateşin üzerinde kaynamaya başladıktan 30 dk. sonra söndürün. Ilık hale gelince ince tel süzgeçten geçirip soğuyunca içebilirsiniz.(dilerseniz sulandırabilirsiniz.)

Lezzet beşlisi yazarlarından Ihlamurcum'un nar şerbeti tarifine buradan ulaşabilirsiniz. 



Pembe Kekik...Bu da benim blogumda paylaştığım nar şerbeti tarifim. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.


Sevinç Ayhan Demirbilek, yurt dışında yaşayan nefis yemekler yapan gurup üyemiz. Yaptığı yemekleri fotoğraflayıp sayfasında paylaşıyor. Sevinç hanımın sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


Leyla Güner Begoşunhobisepeti blogunun yazarı. Leyla hanımın bloguna buradan ulaşabilirsiniz.




Safiye Yaşar. Safiye hanım İzmir yemek blogu yazarlarından..Bloguna buradan ulaşabilirsiniz
.


Safiye Yaşar Ergider..Bahçe Perim Blogunun yazarı. Tariflerini çok güzel hikayelerle süsleyerek anlatır. Nar şerbeti tarifine ve hikayesine buradan ulaşabilirsiniz. Nar şerbeti tarifi oldukça değişik yaban mersini ve kakule kullanmış.





Nar şerbeti etkinliğimiz için Aynur Yıldız Karataş'tan da bir öneri geldi. Aynur hanım kıştan hazırlanan nar suyu tabletleriyle yazın şerbet yapılabileceğini önerdi ve bize hazırladığı nar suyu tabletlerinin fotoğraflarını gönderdi. 



Lezzet Beşlisi Facebook gurubumuza buradan ulaşabilirsiniz. Etkinliklerimiz  devam ediyor. Düzenlediğimiz etkinlikleri lezzet beşlisi facebook sayfasından takip edebilirsiniz. Sayfamıza buradan ulaşabilirsiniz.






Yorumlar

  1. Harika bir etkinlik oldu ve sayenizde yeni bir tatla tanışmış olduk! Eşimde nar şerbetini çok beğendi, iyiki katıldım ve bundan sonraki etkinliklerinize de mutlaka katılacağım!
    Ayrıca bütün katılan arkadaşlarımın da hepsinin tarifleri çok güzeldi, ellerine sağlık...
    Lezzet beşlisine de çok çok teşekkür ediyorum sunumumu beğenip seçtikleri için, ama uğraştım doğrusu özel olsun istedim, demekki başarmışım, çok mutlu oldum, sevgiler herkese...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tebrik ederiz Sibel'cim. Bizler de çok mutlu olduk. Hep birlikte çok güzel tarifler paylaştık. Sana ve katılan dostlarımıza çok teşekkür ederiz...Sevgiler.

      Sil
  2. Geç kaldım, çok güzel bir etkinliği kaçırdım. Katılan tüm arkadaşları tebrik ederim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı'cım şu anda yeni bir etkinlik başlattık. Tarifini bekliyoruz...

      Sil
  3. Herkesin ellerine sağlık,sunumlar pek güzel.Ama gerçekten bazı tarifler çok özel.

    YanıtlaSil
  4. Katılan arkadaşların hepsinin ellerine sağlık. Emek vermişler. Ödül kazanan lezzet beşlisi tarif sahiplerini tebrik ederim. Çok güzel bir etkinlik olmuş.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz Birgül hanım. Etkinliklerimize bekleriz. Sevgiler...

      Sil
  5. Blogcanlar hepiniz harikasınız..

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim. Blogunuzda adımın geçmesinden mutluluk duydummm. Sevgililer günü için de bakalım bir lezzet üretebilecek miyim?

    YanıtlaSil
  7. Bu arada nar suyu tableti de ilginç bir fikir.

    YanıtlaSil
  8. Eevett nar suyu tabletini hemen hayata geçiriyorum..bu arada benm sunumum da seçilmiş..çok teşkrler arkadaşlar..hepsi birbirinden güzel sunumlar için tüm katılanlara teşkr ediyorum..herkese sevgi ve selamlar

    YanıtlaSil
  9. Ben Lezzet beslisinden Nilgun
    Etkinligimize katilan arkadaslara buradan ayri ayri tesekkurler. Amacimiz guzel ve degisik paylasimlari bir araya toplayabilmek, tanisabilmek, iliskilerimizi canli tutabilmek. Hediye ise isin rengi. Odul kazanan arkadaslarimizi tebrikler. Farkli etkinliklerde tekrar bulusmak uzere bizimle kalin..

    YanıtlaSil
  10. nermin kalkan salı şubat.02 2015 etkinliğinize katılarak degişik fikir ve tatlar ögrenmek birde sunum heyecanı yaşamak çok güzeldi öncelikle tarifimi beğenip ödüle layık gördüğünüz için siz lezzet beşlisi jürisine çok teşekkür ediyorum ancak emek verip etkinliğe katılan ve blog yazarı nilgün türkerin kızı oldugu için oylama dışı bırakılan cansu türkeri güzel sunumu için tebrik ediyorum ve benden fazla begeni aldıgı için izin verirseniz kural dışı olmazsa bana verilen jüri özel ödülünü kendisin aktarmanızı rica ediyorum ayrıca diger katılımcı arkadaşlarıda sunumlarından dolayı kutluyorum hepimizin emegine saglık

    YanıtlaSil
  11. Bütün tarifler birbirinden güzel katılan herkese teşekkürler.

    YanıtlaSil
  12. Güzel bir etkinlik oldu. Sizin de emeklerinize sağlık. Kucak dolusu sevgiler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder