Fındıklı
macaron tarifi
Çikolatalı
macaron tarifi
Bugün
Sevgililer günü tarifleri etkinliğimiz içi Lezzet Dansı bloğunun yazarı Sibel'den gelen fındıklı macaron tarifimiz var. Sibel ; aslı badem ile yapılan
macaronu fındık ile yorumlamış çok da güzel olmuş. Çikolata ve fındık sevenlerin çok
seveceği bu tarifi sizlerle de paylaşmak istedik. Bu güzel tarif için Sibel'e çok teşekkür ederiz.
Malzemeler
2 yumurta
akı
75 gr fındık
unu
150 gr pudra
şekeri
1 çorba
kaşığı kakao
2 yemek
kaşığı toz şeker
İçi için
ganaj malzemeleri
100 ml krema
100 gr
bitter çikolata
Yapılışı
- Öncelikle yumurta akları 1 gün dolapta dinlenmeli ve ertesi günü oda sıcaklığına geldikten sonra macaron yapımına başlanmalıdır.
- Fındığı robotta pudra şekeri ile birlikte çekin ve elekten geçirin.
- Yumurta aklarını bir fiske tuz ile bir kaç dakika çırpın ve toz şekeri azar azar ekleyerek yumurta akı bembeyaz olana kadar ve ters çevirdiğimizde aşağıya dökülmeyecek kıvama gelinceye kadar çırpın.
- Daha sonra fındık unu ve pudra şekeri karışımını yumurta aklarına azar azar ekleyerek alttan üste katlayarak karıştırın.
- Karışımı krema torbasına doldurulup yağlı kağıt serili tepsiye aynı büyüklükte sıkın ve en az 1 saat (benim için yeterli oldu) bekletin.
- Bekleme süresi boyunca kapı ve pencereyi kapalı tutun. (Bekleme süresinin sonunda macaronların üstleri kabuk bağlayıp parmağımızla ellediğimizde elimize bulaşmaması gerekir)
- 150 derecede ısıtılmış fırında 12-13 dakika pişirin.
- Ganaj için 100 ml krema ısıtıp içine 100 gr bitter çikolata ekleyip ve karıştırarak eritin ve soğumaya bırakın.
- Macaronların içlerine hazırlanan ganajdan sürün ve dolaba kaldırın.
- Bir kaç gün bekledikten sonra lezzeti oturuyor.
- Afiyet Olsun.
Makaron nasıl yapılır
şahane olmuş Sibel hanım.. ellerinize sağlık. sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, sevgiler benden size...
SilGörüntü çok başarılı tatmak isterdim :)
YanıtlaSilCanım ben sanada yaparım bir gün kısmetse tadarsın inşallah!Sevgiler...
Sil