Kuzu Etli Arapsaçı

Arapsaçı tarifi
Kuzu etli arapsaçı tarifi
Kuzu etli terbiyeli arapsaçı nasıl yapılır?
Arapsaçı ya çok sevilen ya da hiç sevilmeyen bir ot. biraz severim diyeni hiç duymadım doğrusu. Ben tüm Ege otlarını olduğu gibi arapsaçını da çok severim. İçindeki o anason kokusuna bayılıyorum.  Kavurması, yumurtalısı, yoğurtlusu her çeşidi harika ama ben bugün sizlerle kuzu etli terbiyeli arapsaçı tarifi paylaşacağım. Yaşadığınız yerde bu güzel otu bulabiliyorsanız mutlaka deneyin.


Malzemeler

  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • 500 gr arapsaçı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
Terbiyesi
  • 1 limon suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı un (silme)
Yapılışı
  • Ön hazırlık olarak arapsaçını iyice yıkayın, süzülmeye bırakın. daha sonra iri parçalar halinde doğrayın.
  • diğer tarafta tencereye zeytinyağını ve kuzu etlerini koyun, et suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Etler kavrulduktan sonra yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve kavurun.
  • Doğradığınız arapsaçını ekleyip 5 dakika kadar kavurun.
  • Daha sonra yarım limon suyunu ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin.
  • Düdüklü tencerede kısık ateşte pişmeye bırakın. (yaklaşık 40-45 dk)
  • Arapsaçı piştikten sonra terbiyesini hazırlayın. Terbiye için kalan yarım limonu, yumurta sarısını ve unu ekleyin çırpın ve yavaş yavaş ve karıştırarak yemeğe ekleyin. Bir taşım kaynatıp kapatın.

Lezzetli ve güvenilir tariflerde buluşmak üzere bizimle kalın.

Ege'den Tarifler

Kuzu Etli Arapsaçı Tarifi

Yorumlar

Yorum Gönder