Zeytinli muffin tarifi
Tuzlu muffin tarifi
Günaydın. Bugün kahvaltı ve çay sofraları için nefis zeytinli otlu muffin tarifim var. Hafta sonuna iki gün var malzemelerinizi şimdiden hazırlayın. Zeytinli muffin yaparken taze soğan sabit kalmak üzere diğer
yeşillikleri damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Bol yeşillik ile çok
güzel oluyor. Bir keresinde yeşil zeytin ile nasıl olur diye denedim ama cupcakelerin içinde
kayboldu gitti. Siyah zeytin görüntü açısından daha güzel oluyor. İçi yumuşacık muffinleri çok seveceksiniz.
250 ml lik
su bardağı veya cup ile ölçülendirilmiştir.
2 su bardağı
un
3 adet
yumurta
1 su bardağı
zeytinyağı + çiçek yağı karışık
1 su bardağı
yoğurt
25-30 adet
çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
7-8 adet
yeşil soğan sapı
2 çorba
kaşığı kıyılmış taze nane
2 çorba
kaşığı kıyılmış dereotu
2 çorba
kaşığı kıyılmış kereviz yaprağı
1 çay kaşığı
karbonat
1 tatlı kaşığı
tuz (silme) zeytinleriniz çok tuzluysa daha az koyun.
1 çay kaşığı
toz şeker
Yapılışı
- Kap kek kalıplarını margarinle yağlayın.
- Fırını 180 derecede ısıtın.
- Yeşil soğanları temizleyip, yıkayıp incecik kıyın.
- Çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytinleri kabaca doğrayın.
- Bir kaseye unu eleyip, karbonat, tuz ve şekeri ekleyin.
- Çırpma kabında yumurtaları mikserle çırpın.
- Yoğurdu ekleyip düşük devirde biraz daha çırpın.
- Yağ, un, tuz, şeker, yeşillikler ve zeytinleri kaşıkla karıştırın.
- Karışımı kap kek kalıplarına paylaştırın.
- Fırına yerleştirip kırk dakika pişirin.
- Afiyet olsun.
Kimbilir ne lezzetli olmuştur.
YanıtlaSilÇok güzel oldu Safiye'cim. Tavsiye ederim.
SilÇok güzel görünüyor, çayın yanında harika bir lezzet.
YanıtlaSilÇok teşekkürler Ege'cim. Sevgiler.
SilEllerine sağlık canım.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Özay'cım :)
Sil