Zeytinli Otlu Muffin (mafin)

Zeytinli muffin tarifi
Tuzlu muffin tarifi
Günaydın. Bugün kahvaltı ve çay sofraları için nefis zeytinli otlu muffin tarifim var. Hafta sonuna iki gün var malzemelerinizi şimdiden hazırlayın. Zeytinli muffin yaparken taze soğan sabit kalmak üzere diğer yeşillikleri damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Bol yeşillik ile çok güzel oluyor. Bir keresinde yeşil zeytin ile nasıl olur diye denedim ama cupcakelerin içinde kayboldu gitti. Siyah zeytin görüntü açısından daha güzel oluyor. İçi yumuşacık muffinleri çok seveceksiniz.

Malzemeler
250 ml lik su bardağı veya cup ile ölçülendirilmiştir.
2 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı + çiçek yağı karışık
1 su bardağı yoğurt
25-30 adet çekirdeği çıkarılmış siyah zeytin
7-8 adet yeşil soğan sapı
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
2 çorba kaşığı kıyılmış kereviz yaprağı
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı tuz (silme) zeytinleriniz çok tuzluysa daha az koyun.
1 çay kaşığı toz şeker


Yapılışı
  • Kap kek kalıplarını margarinle yağlayın.
  • Fırını 180 derecede ısıtın.
  • Yeşil soğanları temizleyip, yıkayıp incecik kıyın.
  • Çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytinleri kabaca doğrayın.
  • Bir kaseye unu eleyip, karbonat, tuz ve şekeri ekleyin.
  • Çırpma kabında yumurtaları mikserle çırpın.
  • Yoğurdu ekleyip düşük devirde biraz daha çırpın.
  • Yağ, un, tuz, şeker, yeşillikler ve zeytinleri kaşıkla karıştırın.
  • Karışımı kap kek kalıplarına paylaştırın.
  • Fırına yerleştirip kırk dakika pişirin.
  • Afiyet olsun. 

Yorumlar

Yorum Gönder