Bugün Lezzet
Beşlisi ekibi olarak İzmir Yemek Blogu yazarları için düzenlenen California
Ceviz Etkinliğine gittik. Mövenpick Otelinde düzenlenen etkinlikte cevizli
lezzetlerden oluşan öğle yemeği menüsünde çerkez tavuğu vardı. Çerkez tavuğunu
oldum olası çok severim. Ben de çerkez tavuğunu kendi tarifimle paylaşmak
istedim. Orjinal tarifte ceviz yağı çıkartılarak üzerine koyuluyor. Ben biberli yağ gezdirdim.
Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır
Malzemeler
600 gr
kemiksiz tavuk eti
3 dilim
ekmek içi
1,5 çay
bardağı tavuk suyu
1,5 çay
bardağı süt
350 gr ceviz
içi (ince çekilmiş)
Tuz
Taze
çekilmiş karabiber
2 diş
sarımsak
Üzerine
2 çorba
kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı
kırmızı toz biber
Tuz
Hazırlanışı
Bir
tencereye tavukları koyup haşlayın. Haşlama suyuna yarım limon suyu bir bütün
kuru soğan koyun.
Tavuk suyunu
süzüp tavukları ayrı bir tabağa, suyunu bir kaseye alın.
Haşlanmış
tavuk etlerini varsa derisinden ayırıp etlerini didikleyin.
Üç dilim
ekmek içini bir kasenin içerisinde sütle ıslatın.
Islatılan
ekmek içini hafifçe sıkıp bir kaseye alın.
Ceviz içinin
yarısını ekleyin.
Tavuk suyu
ekleyip karıştırın.
Tavuk
etlerinin üzerine kasedeki karışımı döküp, macun kıvamına gelene kadar iyice
karıştırın.
Servis
tabağına alın.
Üzerine
biberli yağ gezdirin.
Afiyet Olsun.
2 dilim ekmek içiyle 3 dilim ekmek içi aynımı acaba ayrımı.?Çerkez tavuğunu Yozgat'lı bir arkadaşta yemiş ve çok beğenmiştim..Yemiş kadar oldum Sibel Hanım'cım ellerinize sağlık.
YanıtlaSilNefis görünüyor.
YanıtlaSilHıımm nefis.. ellerine sağlık Sibelciğim.
YanıtlaSilSevgiler