LOR TATLISI

Lor tatlısı tarifi
Ayvalık lor tatlısı
Lor tatlısı nasıl yapılır
Kolay lor tatlısı tarifi

Ayvalık lor tatlısı

AYVALIK AŞKI kitabını yakın zamanda Lezzet Beşlisi olarak hepimiz edindik ve bence çok da iyi yaptık. CENK GEÇERMİŞ tarafından kaleme alınan bu kitapta, enginarın envai çeşit yemeği, Ege otlarının bilumum kombinasyonu, Ege'ye ve Girit'e özgü nefis tatlar, tatlılar mevcut. Hepsinin tarifleri de son derece anlaşılır ve yapımı kolay. Ben ilk iş Lor Tatlısını denedim. Bir tatlı bu kadar basit, az malzemeli ama bu kadar lezzetli olabilir. Kitabı da tatlıyı da mutlaka tavsiye ediyor ve tarife hemen geçiyorum.. Afiyet olsun...



Malzemeler:
*************************
250 gr. tatlı lor 

1 yumurta 
4 yemek kaşığı un 
4 yemek kaşığı irmik 
1 paket kabartma tozu 
2 yemek kaşığı zeytinyağı 

Şerbeti için:
-----------------------------
2 su bardağı su 
2 su bardağı şeker 
1 tatlı kaşığı limon suyu 

Yapılışı:
**********************
*Su ve şekeri kaynatıp en son aşamada limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp kapatın ve soğumaya alın. 
*Bir kasede hamur malzemesini elinizle güzelce yoğurun.
*Yağlı elinizle iri ceviz büyüklüğünde toplar alıp yuvarlayın ve hafifçe yassıltıp tepsiye aralıklı olarak sıralayın. 
*180 dereceye önceden ısıttığınız fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. 
*Çıkar çıkmaz ılınmış olan şerbeti üzerine dökün ve şerbeti kaşıkla sık sık alıp tatlıların üzerine gezdirin. 
*Mümkünse en az bir gün bekletirseniz şurubunu iyice çekip daha leziz ve yumuşak hale gelecektir. 
*Soğuk olarak ve üzerine sakızlı dondurma, kaymak, ceviz, tarçın, hindistan cevizi, tahin veya benim yaptığım gibi çam fıstığı ilavesiyle servis edin.

Serap PULAT
lezzetlisomunlar.blogspot.com 
Ayvalık Lor Tatlısı Tarifi

Yorumlar

  1. Benim de kitaptan deneyeceğim bir kaç tarif var, ne de olsa memleketimin mutfağı :) Serap'cığım, çok güzel görünüyor tatlıların, eline sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder