Günaydın
haftanın ilk gününde Tutku hanım’ın Meksika fasulyeli burger tarifini paylaşmak
istedik. Tutku hanım sosyal medyada lezzet beşlisi gurubumuzda başlattığımız
sağlıklı tarifler etkinliği için bize kırmızı fasulye ile yaptığı burger köfte
tarifini gönderdi. Çeşitli sitelerden yaptığı araştırmalarda köfte de yulaf
ezmesi kullanılıyormuş. Tutku hanım tarifi galeta unu ile uygulamış. Arzu edenler yulaf ezmesi ile de yapabilir.
Köfte Harcı
1 cup 250
ml.
1/2 cup
kırmızı fasulye (Meksika fasulyesi)
1 cup galeta
unu
1 yumurta
1 tatlı
kaşığı sumak
1 çay kaşığı
kimyon
1 çay kaşığı
tatlı kırmızı biber
1/4 orta boy
soğan
1 diş
sarımsak
Tuz
Karabiber
Servis için
2 hamburger
ekmeği
4 dilim
cheddar peyniri
1 domates
2 yaprak iceberg veya marul
Hazırlanışı
- Kırmızı fasulye aksamdan ıslatılır. Sabah yıkandıktan sonra 12 dakika düdüklü tencerede haşlanır ve düdüklünün basıncını bırakması beklenir.
- Fasulyeler süzüldükten sonra bir çatal yardımı ile ezilir.
- 1/4 soğan ve 1 diş sarımsak rendelenip içine ilave edilir.
- Sonra diğer malzemeler de eklenip köfte harcı gibi yoğurulur.
- 20 dakika dinlenmeye bırakılır.
- Harçtan 4 kişilik hamburger çıkıyor. Hamburger sekli verildikten sonra fırça yardımı ile köftelerin iki tarafına zeytinyağı sürülür.
- Her iki tarafı da 5 dakika pişirilir.
- Bu arada hamburger ekmekleri ısıtılır. ( ekmeklerin sadece bir tarafını kullanacağız)
- Hemen cheddar peynir ilave edilir.
- Sonra burger, domates ve yeşillik ile servis edilir.
- Afiyet Olsun.
Meksika fasulyesini çok severim..Dolabımda mutlaka bulunur..Köfte yapmak hiç aklıma gelmedi..Şu bloglar iyiki varlar esinlenip tarif yapıyoruz...Tutku Hanım'ın ellerine sağlık paylaşım içinde tşkler.
YanıtlaSilBirbirimizden ne çok şey öğreniyoruz hakikaten. Sevgiler...
YanıtlaSil