Çatlak Kurabiye

Çatlak kurabiye tarifi
Çikolatalı çatlak kurabiye nasıl yapılır

Sizlerle geçtiğimiz günlerde katıldığım bir çay davetini ve bu davette yer alan Atom Pasta tarifini paylaşmıştım. Bugün de yine aynı masada bulunan bir başka güzel lezzetin tarifini yazacağım. Bu farklı kurabiyeyi daha önce yapmadıysanız mutlaka deneyin, misafirleriniz tıpkı benim gibi tarifini isteyecektir.


Malzemeler
  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket (80 gr.lık) bitter çikolata
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Pudra şekeri

Yapılışı
  • Yumurta ve şeker  çırpılır.
  • Diğer tarafta tereyağı eritilir, içine kakao ve çikolata eklenir.
  • Karışım ılık hale geldikten sonra çırpılan şeker ve yumurta eklenip karıştırılır.
  • Un ve kabartma tozu eklenir. Bu aşamada normal kurabiye hamurundan daha cıvık bir hamur olacak. Bu hamuru dolapta en az 3 saat bekletin. Bir gece önceden de hazırlayıp bekletebilirsiniz.
  • Hamur sertleştikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. (Kurabiyenin yayılacağını düşünerek aralıklı dizmekte fayda var.)
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dakika pişirin. (pişme süresini daha fazla uzatmayın, dışı sert içi yumuşak bir kurabiye olmalı.)

Yorumlar

Yorum Gönder