Geçen gün kuzenlerle birlikte toplandık. Toplantımız için üç çeşitten oluşan çay saati menüsü hazırladım. Az çeşitli çok lezzetli bol sohbetli çay sofrası menüsünde Limonlu haşhaşlı kek çok beğenildi. Tarifi ben de hemen paylaşıyorum.
Limonlu haşhaşlı kek tarifine geçmeden önce Çay Saati için hazırladığım menüyü paylaşayım.
Fırında kıymalı pazılı galeta unlu çıtır börek
Limonlu haşhaşlı kek tarifi
Limonlu haşhaşlı kek malzemelerini hazırlarken limon suyu ve sütün miktarı 1 su bardağı (200 ml) olacak. Ben oda sıcaklığında süte limon suyunu ekleyerek ekşi krema elde ediyorum. Keke onu koyuyorum.
Malzemeler
Limonlu
haşhaşlı kek tarifi
200 ml lik
su bardağı ile ölçülendirilmiştir.
Malzemeler
3 yumurta
1,5 su
bardağı toz şeker
1 limonun kabuğunun rendesi (ince rendelenecek)
30 ml limon
suyu
170 ml ılık
süt
1 su bardağı
sıvıyağ
2,5 su
bardağı un
1 çay
bardağı haşhaş
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya (isteğe bağlı)
Yapılışı
Fırını 180
derecede ısıtın.
Kek kalıbını
katı yağ ile yağlayın.
Bir kasede yumurta
ile toz şekeri iyice çırpın.
Süt, limon suyu
ve sıvı yağı ilave edin.
Unu kabartma
tozu ile birlikte eleyerek ekleyin.
Vanilya, limon kabuğu ve
haşhaşı ilave edip kaşık yardımı ile iyice karıştırın.
Karışımı
kalıba döküp 35-40 dakika kadar pişirin.
Afiyet
Olsun.
Masa da kek de nefis görünüyor, elinize sağlık. Papatyalar da çok güzel...
YanıtlaSil