Yumurtalı Patates
Yumurtalı patates kavurması nasıl
yapılır
Günaydın
hafta sonu kahvaltıları için çok kolay ve nefis bir tarifim var. Yumurtalı patates
kavurması bizim evde çok sevilir. Bazen yemek olmadığı zaman da kurtarıcı gibi
gelir. Kızartma dokunuyorsa patatesleri haşlayıp yağda hafifçe çevirerek de
yapabilirsiniz. Yumurtaların tavaya yapışmaması için tavayı ocağın
üzerine boş olarak koyup kızdırın ve tava kızınca tereyağı ekleyin.
Tereyağı hiç bekletmeden yumurtaları koyun ki tereyağı yanmasın. Böylece
yumurtalar tavaya yapışmadan çok kolay çıkar.
Malzemeler
Malzemeler
2 adet
patates
3 adet
yumurta
1 tatlı kaşığı
tereyağı
2 çorba
kaşığı süt
Kızartma
yağı (sıvıyağ)
Tuz
Taze
çekilmiş karabiber
Kuru kekik
Kuru nane
Pul biber
(isteğe bağlı)
Maydanoz (1
çorba kaşığı kıyılmış)
Hazırlanışı
- Öncelikle patatesleri yıkayıp soyun. Ben mutlaka fırça ile temizleyerek yıkıyorum.
- Patatesleri küçük küp şeklinde doğrayın ve düşük ısıda pembeleşene kadar kızartıp bir kenara alın.
- Bir kasede süt, yumurta, baharat ve tuzu iyice çırpın.
- Yumurtaların tavaya yapışmaması için tavayı ocağın üzerine boş olarak koyup kızdırın ve tereyağı koyun. Beklemeden kızarmış patatesleri ekleyip tavaya yayın.
- Arkasından hemen çırpılmış yumurtayı dökün ve ateşi kısın.
- Karıştırmadan yumurtaların altı pişene kadar pişirin.
- Servis tabağına alın ve üzerini maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
- Afiyet Olsun.
Patates Kavurması
Kahvaltıda en sevdiğim şeylerden biri, nefis oluyor elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok severim bu tabağı. Ellerinize sağlık nefis olmuş.
YanıtlaSil