Cevizli
erişte
Cevizli peynirli erişte tarifi
Tüm
Takipçilerimize Merhaba;
Ani gelişen
rahatsızlığımdan dolayı uzun süre tarif yazamadım bu sayfayı hayli özlediğimi
farkettim. Basit de olsa kendi ölçümle herkesin çok sevebileceğini düşündüğüm cevizli
ERİŞTE tarifini paylaşmak istedim. Erişteyi hazır paketlerde alabilirsiniz.
Evde erişte de yapmak isteyenler için tarifime buradan ulaşabilirsiniz. Şimdiden
afiyet olsun.
Cevizli
Peynirli Erişte Tarifi İçin Malzemeler:
3 su bardağı
erişte
4,5 su
bardağı sıcak su
3 yemek
kaşığı sıvıyağ (erişteyi kavurmak için)
1 yemek
kaşığı dolusu tereyağı
1 kase
rendelenmiş kaşar veya tulum peyniri
1 küçük kase
iri kırılmış ceviz
Yeterince
tuz (erişte tuzlu ise koymaya gerek yok)
Hazırlanışı:
Teflon pilav
tenceresine sıvıyağı koyup kızdırarak erişteyi ekleyip 5 dakika kadar
karıştırarak kavurun. Kavrulan erişteye sıcak su ve gerekiyorsa tuz ilave edip
kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ayrı bir yerde tereyağını kızdırıp
pişen eritenin üzerinde gezdirerek tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye
bırakın. Demlendikten sonra tereyağının makarna ile birleşmesi için güzelce
karıştırın. Servis yaparken makarnanın üzerine peynir ve ceviz serpiştirerek
sunabilirsiniz.
Afiyet
Olsun.
Nilgün
TÜRKER
sendepisir.com
Lezzetli ve
güvenilir tariflerde buluşmak üzere bizimle kalın.
Harika bir lezzet! Sitenizi çok beğendim takibe aldım banada beklerim :)
YanıtlaSil