Sibel'de çay daveti

Çay daveti menüsü

Çay sofrası 

Çay daveti ikramlıklar
Merhabalar uzun süredir paylaşmayı istediğim lezzet beşlisi  çay daveti yazıma nihayet sıra geldi. Çay davetim için sarı renk ve papatyayı kullandım. Tam bir bahar sofrası oldu. Lezzet Beşlisi gurup arkadaşlarımda gelirken çay sofrasının temasına uygun yiyecekler hazırlayıp getirdiler.

çay saati

Ben ev sahibi olarak içecek olarak limonata, çilekli semizotu salatası, pazılı lazanya ve trileçe yaptım. Arkadaşlarım neler getirdi bir göz atalım isterseniz.



Gurubumuzun en genç üyesi Egeden Tarifler nefis bir salata hazırlamıştı. Üç kat ve üç renkten oluşan bu güzel salatanın tarifini sabırsızlıkla bekliyorum.


Semizotu Omega 3 kaynağı. Mevsiminde bol bol semizotu yapıyorum. Çilekli ve bademli semizotu salatası tarifime buradan ulaşabilirsiniz.


Nilgün'ün hazırladığı yoğurtlu tavuk salatası çok hafif ve lezzetliydi. Tarif yakında gelecek. Beklemede kalın.


Ev yapımı yeşil elmalı limonata'yı özellikle Ege'de çok sevilen tatlılarda kullanılan ıtır çiçeğinin yaprağı ile süsledik. Itır yaprağı'nı Girit'liler Kaneleda (Tarçın Şerbeti) nde de kullanırlar. Itırlı limonata tarifime buradan ulaşabilirsiniz.


 Serap her zaman ki gibi nefis bir ekmek hazırlamıştı.  Zerdeçal ile sarı renk verdiği papatya şeklindeki ekmeğin görüntüsünden tadını tahmin edersiniz. İçine her zaman ki değişik baharatlar koymuştu. Papatya ekmeğin tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


 Sırada pazılı lazanya var. Lazanya sevenler için değişik bir alternatif.


Nergis  limonlu cheese cake yapmıştı. Üzerindeki şeker hamuru ile yaptığı papatyalar çok zarifti.


Bu yılın en çok sevilen tatlılarından Trileçe'nin tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yöresel Lezzetler Festivali'nden aldığım saray helvasının tadına arkadaşlarımla birlikte baktık. Kahvenin yanında hiç de fena olmadı.


 Bol sohbet eşliğinde afiyetle içilen kahvelerimiz...


Yorumlar

  1. Her şey muhteşemdi, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ohh sefanız olsun, herşey harika görünüyor, hepinizin ellerine sağlık ablam!..

    YanıtlaSil
  3. papatya konsepti, bahara sofrasına çok yakışmış. herşey süpper görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder