Dereotlu puaça nasıl yapılır
İyi haftalar,
Bu hafta sizlere çok sevdiğim ama uzun zamandır
yapmadığım bir tarifi paylaşmak istiyorum. Özellikle DEREOTU lezzetinden
hoşlananlar için nefis bir tarif. Bu tarifin o kadar çok çeşidi var ki peynirli
ve sade uygulayanlar çok fazla. Dereotlu puaça tarifini bir an önce denemenizi
tavsiye ederim.
Dereotunun faydalarını düşünecek olursak E ve C vitamini
bakımından zengin, mide ve bağırsak gazlarını önleyen, vücuttaki ağrı ve
krampları bertaraf eden, idrar söktürücü, anne sütünü çoğaltan, kansere karşı
koruyucu, zayıflamaya yardımcı olan faydalarıyla kullanmamız gereken kendine
has kokusu ve tadı ile türk mutfağının vazgeçilmez çeşnilerinden biri.
Dereotlu kıyır puaça |
DEREOTLU PUAÇA TARİFİ
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr. oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
3 adet yumurta (bir tanesinin sarısı dışına)
1 demet ince kıyılmış dereotu
3 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
3 damla limon suyu (kabartma tozunun üzerine sıkmak için)
1 çay kaşığı tuz
200 gr kaşar veya tulum loru
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına lor ve un hariç tüm malzemeleri koyup
karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 20 bezeye
ayırarak her bezeyi avucunuzun
içerisinde inceltip ortalarına bolca lor koyarak kapatın. Fırın kağıdı serilmiş
tepsiye sıralayıp üzerilerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece
fırında 35 dk. pişirin. (her fırında değişiyor üzeri istediğiniz kızarıklığa
gelene kadar pişirme işlemine devam edin) Soğuduktan sonra servis tabağına
sıralayıp çayın yanında servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Nilgün TÜRKER
www.sendepisir.com
Çok güzel görünüyor ablacım, deneyeceğim.
YanıtlaSil