Dereotlu Puaça Tarifi

Dereotlu puaça nasıl yapılır
İyi haftalar,
Bu hafta sizlere çok sevdiğim ama uzun zamandır yapmadığım bir tarifi paylaşmak istiyorum. Özellikle DEREOTU lezzetinden hoşlananlar için nefis bir tarif. Bu tarifin o kadar çok çeşidi var ki peynirli ve sade uygulayanlar çok fazla. Dereotlu puaça tarifini bir an önce denemenizi tavsiye ederim.
Dereotunun faydalarını düşünecek olursak E ve C vitamini bakımından zengin, mide ve bağırsak gazlarını önleyen, vücuttaki ağrı ve krampları bertaraf eden, idrar söktürücü, anne sütünü çoğaltan, kansere karşı koruyucu, zayıflamaya yardımcı olan faydalarıyla kullanmamız gereken kendine has kokusu ve tadı ile türk mutfağının vazgeçilmez çeşnilerinden biri.

dereotlu kıyır puaça tarifi
Dereotlu kıyır puaça 

DEREOTLU PUAÇA TARİFİ
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ
50 gr. oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin
3 adet yumurta (bir tanesinin sarısı dışına)
1 demet ince kıyılmış dereotu
3 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
3 damla limon suyu (kabartma tozunun üzerine sıkmak için)
1 çay kaşığı tuz
200 gr kaşar veya tulum loru
Hazırlanışı:
Yoğurma kabına lor ve un hariç tüm malzemeleri koyup karıştırın. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru 20 bezeye ayırarak  her bezeyi avucunuzun içerisinde inceltip ortalarına bolca lor koyarak kapatın. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye sıralayıp üzerilerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dk. pişirin. (her fırında değişiyor üzeri istediğiniz kızarıklığa gelene kadar pişirme işlemine devam edin) Soğuduktan sonra servis tabağına sıralayıp çayın yanında servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...

dereotlu puaça

Nilgün TÜRKER

www.sendepisir.com

Yorumlar

Yorum Gönder