KOLAY TAVUK DÖNER

Kolay tavuk döner tarifi
Pratik tavuk döner tarifi
Tavuk döner nasıl yapılır


Benim gibi "her gün ne pişireceğim?" diye hayıflanan veya tavuğun göğsüyle hep aynı yemeği pişirmekten bıkan varsa, bakın size nefis bir alternatif.. Yarım saatte hazır. Afiyet olsun..

Malzemeler:
*********************
*2 - 3 adet tavuk göğsü (dipfrizden çıkarılıp en fazla yarım saat bekletilmiş veya taze alınmışsa
dipfrizde sertleşene kadar bekletilmiş olacak ki ince ince kesmesi kolay olsun)
*2 - 3 adet yeşil biber (acı-tatlı tercihe göre)
*2 - 3 adet uzun veya 6 adet yuvarlak lavaş ekmeği veya tırnak pidesi
*2 - 3 çorba kaşığı zeytinyağı
*Tuz
*Dilediğiniz miktarlarda toz kırmızı biber-karabiber-nispeten daha bol kimyon-köri-kekik

Sosu için:
-----------------------
*2 - 3 çorba kaşığı hazır domates salçası veya küçük boy salçacıklardan bir adet (ev salçasıyla bu sos güzel olmaz, çok tuzlu olur)
*2 - 3 çorba kaşığı zeytinyağı
*2 - 3 su bardağı su
*Az tuz

Üzerine:
---------------------------
*İsteğe bağlı eritilmiş tereyağı
*Ve kıyısına birkaç kaşık yoğurt


Yapılışı:
*********************
*Sos malzemesini küçük bir tencereye alın ve çırpma teliyle çırparak homojen bir hale getirin.
*Ocağa oturtun ve altını kısın. O yavaş yavaş suyunu çekerken siz dönerinizi hazırlamaya başlayın.
*Kesme tahtasının üzerinde önce biberleri incecik kıyın, yağla birlikte yapışmaz büyükçe ve derin bir tavaya alın (vok tava olabilir)


*Tavuk göğüslerini önce uzunlamasına ve enleri 1 - 1,5 cm. olacak şekilde doğrayın.
*Sonra her uzun çubuğu enlemesine yaprak yaprak yani incecik kıyın.
*Hemen çukur bir kaba alın ve tuzlayıp baharatlayarak harmanlayın.
*Lavaşları ikişer üçer cm2'lik parçalara bölün ve yayvan tabaklara eşit bölüştürün.
*Sos, suyunu yarı yarıya çektiğinde, ekmeklerin üzerini güzelce ıslatacak şekilde pay edin.
*Ocağı yakıp biberleri kavurun ve tavukları üzerine ekleyin.
*Harlı ateşte önce karıştırarak tane tane ayrılmalarını sağlayın.
*Daha sonra da tavayı sallayarak alt üst karışmalarına ve eşit pişmelerine özen gösterin.
*Piştiğinden emin olduğunuzda soslu ekmeklerin üzerine eti de bölüştürün.
*Kıyılarına ikişer yemek kaşığı yoğurt koyun.
*Dilerseniz tereyağı eritip dönerlerinizin üzerine gezdirin.

Serap PULAT
www.lezzetlisomunlar.blogspot.com.tr


Yorumlar

  1. Nefis olmuş Serap'cığım.Ben de tavuğu çözdürme derdi olmadığından çalıştığım yıllarda çok yapardım.Eline sağlık, afiyetler olsun.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder