BEYAZ PEYNİR EZMESİ

Beyaz peynir ezmesi tarifi
Beyaz peynir ezmesi nasıl yapılır
Kolay peynir mezesi tarifi


Bir davet sofrasına hazırladığım bir tarif bu ve son derece kolay, çabuk yapılıyor. Ekmek, baget veya muhtelif somunun yanına servis tabağında sunabileceğiniz gibi, dilediğiniz ekmek dilimi veya krakerin üzerine sürerek de servis edebilirsiniz. Ağzı kapalı olarak bir kavanozda, buzdolabına koyarak bir hafta kadar saklayabilirsiniz. Bir de servisten bir süre önce dolaptan çıkarın ki sürülecek kıvama gelsin. Zira dolapta sertleşiyor. Hemen tarife geçeyim o halde. Afiyet olsun..

Malzemeler:
********************
*450 gr. beyaz peynir (yağlı-yağsız çok farketmiyor)
  veya 300 gr. beyaz peynir + 150 gr. krem peynir olabilir .
*3 çorba kaşığı zeytinyağı
*1 adet büyük kırmızı kapya biber
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (acı veya tatlı tercihe bağlı)
*2 çorba kaşığı üzüm sirkesi
*1 avuç ceviz içi
*Tuz (peyniriniz çok tuzsuz ise ekleyin aksi takdirde hiç gerek yok)

Yapılışı:
*********************
*Zeytinyağını bir tavaya alıp kızdırın ve irice doğrayıp çekirdeklerini çıkardığınız kırmızı biberi yağa atıp yaklaşık 5 dakika kavurun. Ateşten indirmeden hemen önce toz kırmızı biberi ekleyin ve karıştırın. Kıyıya alın.
*Peyniri çatalla biraz ezin.
*Cevizleri rondoya alın ve un haline gelene kadar çekin.
*Üzerine peyniri, kavrulmuş kırmızı biberi ve sirkeyi ekleyin. Macun kıvamına gelene kadar hepsini rondodan geçirin.
*Elde ettiğiniz turuncu macunu ister servis tabağına alın, üzerini önce düzeltip sonra çatalla çizikler yapın ve süsleyin; isterseniz de benim yaptığım gibi krema sıkma torbasına alıp dilediğiniz şekilde servis tabağına sıkarak şekillendirin.
*Ekmek yanına servis edin.





Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık... değişik geldi bana... severim böyle ekmek üstüne sürelebilecek tarzdaki karışımları deneyeceğim... sevgiler (Selma'nın Organik Mutfağı)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder