Damla sakızlı sütlaç tarifi
Damla sakızlı sütlaç nasıl yapılır
Sakızlı sütlaç tarifiSütlaç tarifi
Bugün sizlere Türk Mutfağının vazgeçilmez sütlü tatlılarından sütlaç tarifi vereceğim, hem de damla sakızlısından. Annemin usul, yani kıvam vermek için
kesinlikle pirinç unu veya nişasta eklemeden yapıyorum ben sütlacı. Çünkü yavaş yavaş pişiyor ve zaten kendisi yeterince nişasta bırakıyor. Damla sakızı eklenmeden yapıldığında ise bana göre sanki biraz eksik kalıyor. Tercih yine de sizin. Afiyet olsun..
Malzemeler:
*************************
*1 su bardağı pirinç
*3 su bardağı su (haşlamak için)
*8 su bardağı süt
*Damak tadına göre 1 veya 1,5 su bardağı şeker
*3 adet damla sakızı veya 5 adet Damla Sakızlı Draje Çiklet veya Damla Sakızı Aromalı vanilya
Yapılışı:
****************************
*Pirinci 3 su bardağı suyu çekene kadar iyice haşlayın.
*Üzerine 8 su bardağı sütü ve damla sakızını ekleyin.
*Arada sırada karıştırarak istediğiniz kıvama gelene kadar - hatta biraz daha az - pişirin (çünkü bekledikçe de kıvamlanacaktır)
*Piştiği zaman şekerini ekleyin. İyice eriyene kadar karıştırın ve servis tabaklarına aktarın.
Serap Pulat
Yorumlar
Yorum Gönder