Damla Sakızlı Sütlaç

Damla sakızlı sütlaç tarifi

Damla sakızlı sütlaç nasıl yapılır

Sakızlı sütlaç tarifi

Sütlaç tarifi


Unsuz nişastasız sütlaç

Bugün sizlere Türk Mutfağının vazgeçilmez sütlü tatlılarından sütlaç tarifi vereceğim, hem de damla sakızlısından. Annemin usul, yani kıvam vermek için
kesinlikle pirinç unu veya nişasta eklemeden yapıyorum ben sütlacı. Çünkü yavaş yavaş pişiyor ve zaten kendisi yeterince nişasta bırakıyor. Damla sakızı eklenmeden yapıldığında ise bana göre sanki biraz eksik kalıyor. Tercih yine de sizin. Afiyet olsun..

Malzemeler:
*************************

*1 su bardağı pirinç
*3 su bardağı su (haşlamak için)
*8 su bardağı süt
*Damak tadına göre 1 veya 1,5 su bardağı şeker
*3 adet damla sakızı veya 5 adet Damla Sakızlı Draje Çiklet veya Damla Sakızı Aromalı vanilya 

Yapılışı:
****************************
*Pirinci 3 su bardağı suyu çekene kadar iyice haşlayın. 
*Üzerine 8 su bardağı sütü ve damla sakızını ekleyin. 
*Arada sırada karıştırarak istediğiniz kıvama gelene kadar - hatta biraz daha az - pişirin (çünkü bekledikçe de kıvamlanacaktır) 
*Piştiği zaman şekerini ekleyin. İyice eriyene kadar karıştırın ve servis tabaklarına aktarın.

Serap Pulat

Yorumlar