Kolay Ayva Reçeli Tarifi
Yapımı
kolay, tadı nefis bir reçel. Hazır ayvanın da en güzel mevsimi gelmişken, ayva
reçeli denemelisiniz. Şeker miktarını siz ayarlayabilirsiniz, isterseniz yarım
su bardağı eksiltebilirsiniz. Üstelik bu reçeli pişirip, ertesi sabah
kahvaltıda hemen yiyebilirsiniz.
Malzemeler
4 tane büyük
ayva
4 su bardağı
toz şeker
2 limonun
suyu
1 çay kaşığı
limon tuzu
Ayva Reçeli Nasıl Yapılır
Tencereye
limonu sıkıp, üzerine su ekleyin. Ayvaları soyup, bu suyun içine atacaksınız.
Ayvaların
kabuğunu soyup, küp halinde doğrayın. Hazırladığınız limonlu suya ,ayvaları
koyun. Limonlu su, ayvaların kararmasını engelleyecek.
Başka bir
tencereye küp ayvaları + şekeri + 1 limonun suyunu ekleyip, mümkünse 1 gece
dışarıda bekletin.
Ertesi sabah,
ayvaların suyunu saldığını göreceksiniz. Ateşin altını açıp, ayvalar yumuşayana
kadar pişirin.
Ateşin
altını kapatmaya yakın, 1 çay kaşığı limon tuzunu ekleyin.
Pişen
ayvalar soğuyana kadar ,tencerede tutun.
Daha sonra
kavanozlara pay edip, buzdolabında saklayın.
Afiyet Olsun
Tarif:
Tarif:
Dilek Ihlamur
ihlamurcum.com
Kolay ayva
reçeli
Dilek Ihlamur
Dilek Ihlamur
Ellerinize sağlık. Ayva Reçeli tarifi çok pratik.
YanıtlaSil