Pazılı
lazanya tarifi
Sebzeli lazanya
Pazılı
lazanya nasıl yapılır ?
Pazili Lazanya |
Geçtiğimiz günlerde lezzet beşlisi gurubumuz bizim evde toplandık. Papatya temalı gün sofrasına tuzlu hamur işi olarak pazılı lazanya yapmıştım. Çay saatlerinin klasikleri börek ve poğaça yerine pazılı lazanya yapayım diye düşündüm. Serap'ta gelirken çok güzel bir papatya ekmek getirmişti. İki hamur işi bize yetti. Salata ve tatlı çeşitleriyle soframız çok güzel oldu. Papatya ekmeğin tarifine buradan, menüdeki diğer tarifleri görmek isterseniz papatya temalı çay sofrası yazıma buradan ulaşabilirsiniz.
Pazılı
lazanya için gerekli malzemeler
Hazır
lazanya plakaları (adedi tepsinizin boyutuna göre değişebilir)
350 gr taze
Kaşar Peyniri veya varsa mozarella peyniri
500 gr pazı
Beşamel sos için gerekli malzemeler
1 litre süt
100 gr
tereyağı
3 çorba
kaşığı un (tepeleme)
3 çorba kaşığı
rendelenmiş kaşar peyniri (tepeleme)
Tuz
Taze
çekilmiş Karabiber
1 çay kaşığı
rendelenmiş muskat (küçük Hindistan cevizi)
Pazılı Lazanya Tarifi
Pazılı Lazanya Nasıl Yapılır
- Pazıları güzelce temizleyip yıkayın.
- Bir tencerede suyu kaynatın ve kaynayan suya pazı yapraklarını atıp bir dakika kadar bekletip çıkarın.
- Süzgece koyup suyunu süzün ve soğumasını bekleyin.
- Pazı yaprakları soğuyunca doğrayın.
- Beşamel sos yapmak için bir tencerede tereyağını eritin.
- Unu ekleyerek çırpma teli ile renginin kahverengileşmemesi için sürekli karıştırarak kavurun.
- Un kavrulunca karıştırmaya devam ederek yavaş yavaş sütü ekleyelin. Bu arada beşamel sosun topaklanmamasına dikkat edin.
- Sosun kıvamını kontrol edip gerektikçe süt ekleyin.
- Sos koyu çorba kıvamına geldiği zaman rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin.
- Kaşar peyniri sosun içinde iyice eriyince sosu ocaktan alın.
- Pazılı lazanya nasıl yapılır
- Fırını 180 derecede ısıtın.
- Kenarlıklı bir tepsinin (ben 35x45 cm borcam kullandım) tabanına ince bir tabaka beşamel sos sürün.
- Sosun üzerine bir kat lazanya plakasını yerleştirin.
- Kalan beşamel sosun dörtte birini lazanya plakalarının üzerine yayın.
- Pazıların üçte birini beşamel sosun üzerine serpiştirip sonra rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- İkinci kat lazanya plakalarını döşeyerek üzerine aynı işlemi uygulayın.
- Son kat lazanya plakasının üzerine sadece beşamel sosun kalanını yaydıktan sonra son olarak kaşar peynirinin tamamını serpin ve fırına verin.
- Yaklaşık kırk dakika kadar ve üzeri kızardıktan sonra (üzeri erken kızarmaya başlıyorsa fırın ısısını düşürün, her fırının termostat ısı ayarları farklı olabiliyor) fırından çıkarın.
- Lazanyayı dilimleyerek servis yapın.
- Afiyet Olsun.
Pazılı Lazanya
Lezzet Beşlisi
Yorumlar
Yorum Gönder