Sibel'de Yılbaşı Sofrası

Lezzet Beşlisi ekibi olarak Yılbaşı sofrası'nda bir araya geldik. Biz İzmir'den beş blogger kafadar tam bir yıl önce oluşturduğumuz lezzet beşlisi tarif sitemizin birinci yılını kutladık. Aynı gün erken yeni yıl kutlamasını yaptık. Ayrıca Nergis'le Nilgün'ün geçmiş doğum günlerini de kutladık. Meğer ne çok kutlanacak şey varmış. Lezzet Beşlisi'nde geçen yıl Serap'ın hazırladığı yılbaşı sofrasına da göz atmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Lezzet Beşlisi olarak Sonbahar'dan başlayarak her ay toplanıp daha sonra yaptığımız yemekleri paylaşıyoruz. Soframızı paylaşırken, soframızın genel görünümü ile başlayıp biraz da detay vermeye çalışıyoruz. Yeni yıl konseptine uygun beyaz kırmızı yeşil renklerin kullandığım  soframda peçetelikleri ben yaptım.Arkadaşlarım çok beğendi.


Salata da karışık yeşil akdeniz salata yaprakları,  Cranberry, incir, ceviz ve parmesan cipsleri kullandım. Nar ekşisi ile çok güzel oldu. Kuru incirli Akdeniz salatasının tarifine  tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Peynir tabağında roka yaprakları üzerinde peynirleri sıraladım. Peynir tabağında ceviz ve üzüm olmazsa olmazım. Sağlıklı ve lezzetli bir tabak...


Kestane mantarlı pazılı lazanya tarifini daha sonra paylaşacağım.


Günlerce sosyal medyada çok ilgi gören geleneksel göçmen mantısını arkadaşlarım için tekrar yaptım. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.




Yeni yıl kurabiyesi olarak cranberry'li kurabiye yaptım. Tarife buradan ulaşabilirsiniz.


Sıra geldi yeni yıl pastasına. Bence Hindistan cevizli Raffaello tart bembeyaz rengi ile konsepte çok güzel uydu. Tarifi daha sonra paylaşacağım.

Nilgün'le Nergis'in doğumgünü pastalarını Nergis hazırlamıştı. Şeker hamurundan yapılan gülleri yemeğe kıyamadık. Evde saklıyorum. Pastanın pandispanyası kakaolu, kreması çikolatalıydı. Vişne taneleri ve vişne likörü çok güzel lezzet katmıştı. İçi güzel, dışı güzel bu pastayı unutulmaz. Saksıda gül konseptli bu güzel pastanın tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Soframızın tüm fotoğraflarını Lezzet Beşlisi gurubumuzdan Egeden Tarifler çekti. Bu güzel fotolar için çok teşekkür ederiz. Üstteki pasta fotosu özellikle en çok beğendiğim karelerden birisiydi.


2015 yılında çok güzel sofralar paylaştık. 2016 da dostluğumuzun aynı güzellikte devam etmesi en büyük dileğim. 2016'da gene güzel tariflerde bulaşmak dileğiyle.


Soldan sağa : Pembe Kekik Sibel, Lezzetli Somunlar Serap, Sende Pişir Nilgün, Egeden Tarifler Müberra ve Ihlamurcum Dilek...MUTLU YILLAR DİLERİZ....
Lezzet Beşlisi yılbaşı sofrası
Yılbaşı sofrası

Yorumlar