Zeytinyağlı Kereviz

Kereviz yemeği

Zeytinyağlı kereviz tarifi

Kereviz yemekleri

Portakallı kereviz

Kereviz maydanozgiller ailesinden gelen,  keskin kokulu ve genel de çocukların sevmediği  bir sebzedir . Kerevizin aromatik kokusunu seven çok sever sevmeyen hiç sevmez. Biz Ege'de kerevizi çok severiz. Yapraklarından ayrı kökünden ayrı yemekler yaparız. Zeytinyağlı kereviz yemeğini sık sık pişiririz. Portakallı pişince de daha bir lezzetli oluyor.Kereviz bağışıklık sistemi için yararlı olduğu için çocuklarımızı kereviz yemeğe alıştırmalıyız.

zeytinyağlı kereviz yemeği

Zeytinyağlı Kereviz

1 kg kereviz
1 büyük patates
1 büyük havuç
1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un
1 limonun suyu
1 portakalın suyu

Yapılışı:
İlk bir kaseye limon suyu ve unu koyup, unlu limonlu bir su  hazırlayın.Kerevizleri yıkayıp, kabuklarını soyun. Yapraklarını da yıkayıp, kenara ayırın. Kerevizi parmak patates gibi dilimleyip, limonlu suya koyun.Patatesi de soyup, parmak patates olarak kesip, limonlu suya ekleyin. Havucu da yıkayıp, dilimleyin.
Tencereye soğan ve yağı koyup, üzerine kereviz ,  kereviz yaprakları, patates ,havuç,tuz ve şekeri de ekleyip, üzerine unlu limonlu sudan 1,5 su bardağı kadar ekleyin. En son portakal suyunu da ekleyin.Kaşıkla karıştırıp, pişirin.
Soğuyunca servis tabağına alın.

Yorumlar