Alman pastası tarifi
Alman pastası tarifleri
Kolay Alman pastası tarifi
Alman pastası yapımı
Bugün sizlerle çay sofrasına çok yakışan, malzemesi az ,
tadı müthiş, yapımı kolay Alman pastası tarifi vereceğim.
Alman Pastası
2 yumurta
125 gr tereyağ ( yakmadan eritin )
1,5 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı yoğurt
4,5 çay bardağı un
1 paket kabartma
tozu
Üzerini süslemek için 2-3 çorba kaşığı pudra şekeri
Kreması
1/2 su bardağı şeker
3 silme çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1/2 lt 'den biraz az süt
1 paket vanilya
Alman Pastası Yapılışı
- İlk olarak pastanın kekini hazırlayıp, pişireceğiz.
- Yumurta ve şekeri çırpma kasesine koyup, beyazlaşana kadar çırpın.
- İçine yağ, yoğurt ,un ve kabartma tozunu koyup, karıştırın.
- Eğer kelepçeli kalıbınız varsa, kalıbınızı yağlayın. Fırınınızı 5-6 dakika önceden ısıtın. 180 dereceye ayarlayın.
- Kek hamurunu , yağladığınız kalıba döküp, 35-40 arası pişirin.
- Kek pişerken, pastanın muhallebisini hazırlayın.
- Tencereye süt,un şeker ve yumurta sarısını koyup, pişirin.Muhallebi kıvamına gelince, vanilyayı ekleyin.
- Kekiniz pişince soğuduktan sonra, ortadan ikiye ayırın.
- Pişen muhallebiyi, kekin alttaki katına yayıp, kekin diğer parçasını üstüne kapatın.
- En üstüne pudra şekeri serpip süsleyin.
Alman Pastası Nasıl Yapılır ?
Elinize sağlık harika görünüyor sevgiler
YanıtlaSilçok da severim denesem mi acaba .-)
YanıtlaSil