Alman Pastası

Alman pastası tarifi
Alman pastası tarifleri
Kolay Alman pastası tarifi
Alman pastası yapımı
Bugün sizlerle çay sofrasına çok yakışan, malzemesi az , tadı müthiş, yapımı kolay Alman pastası tarifi vereceğim.

Alman Pastası Tarifi


Alman Pastası
2 yumurta
125 gr tereyağ ( yakmadan eritin )
1,5 çay bardağı şeker
1,5 çay bardağı yoğurt
4,5 çay bardağı un
1 paket kabartma  tozu
Üzerini süslemek için 2-3 çorba kaşığı pudra şekeri
Kreması
1/2 su bardağı şeker
3 silme çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1/2 lt 'den biraz az süt
1 paket vanilya
Alman Pastası Yapılışı
  • İlk olarak pastanın kekini hazırlayıp, pişireceğiz.
  • Yumurta ve şekeri çırpma kasesine koyup, beyazlaşana kadar çırpın. 
  • İçine yağ, yoğurt ,un ve kabartma tozunu koyup, karıştırın.
  • Eğer kelepçeli kalıbınız varsa, kalıbınızı yağlayın. Fırınınızı 5-6 dakika önceden ısıtın. 180 dereceye ayarlayın.
  • Kek hamurunu , yağladığınız kalıba döküp, 35-40 arası pişirin.
  • Kek pişerken, pastanın muhallebisini hazırlayın. 
  • Tencereye süt,un şeker ve yumurta sarısını koyup, pişirin.Muhallebi kıvamına gelince, vanilyayı ekleyin.
  • Kekiniz pişince soğuduktan sonra, ortadan ikiye ayırın.
  • Pişen muhallebiyi, kekin alttaki katına yayıp, kekin diğer parçasını üstüne kapatın.
  • En üstüne pudra şekeri serpip süsleyin.

Alman Pastası Nasıl Yapılır ?


Yorumlar

Yorum Gönder