Pırasa yemeği
1 kg pırasa
1 büyük havuç
3 çorba kaşığı pirinç
1 küçük kavanoz domates ( ya da 2-3 tane taze domates rendesi)
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker ( arzu ederseniz)
1/2 limonun suyu
Yapılışı:
Zeytinyağlı pırasa tarifi
Pırasa yemeği tarifi
Pırasa , içerdiği vitamin, mineral ve antioksidanlar ile beslenmemizde mutlaka olması gereken bir sebzedir. Kemik sağlığı ve kan akışının düzenlenlenmesinde önemli rol oynayan K vitamini pırasa da çok bol bulunmakta. Ayrıca soğan ve sarımsak tüketmeyi sevmeyenlerde lezzetli bir alternatif. Kış mevsiminin en güzel yemeklerinden zeytinyağlı pırasa bizim evde çok sevilir.Zeytinyağlı Pırasa
1 kg pırasa
1 büyük havuç
3 çorba kaşığı pirinç
1 küçük kavanoz domates ( ya da 2-3 tane taze domates rendesi)
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker ( arzu ederseniz)
1/2 limonun suyu
Yapılışı:
- Pırasaları tek tek bol suyla yıkayıp bir parmak kalınlığında doğrayın.
- Tencereye doğradığınız pırasaları koyup,üzerine yarım ay şeklinde kestiğiniz havuçları serpin.
- Pirinci de bol suda yıkayıp, üzerine serpin.
- Rende domates , tuz ,şeker ve zeytinyağını da ekleyip, hepsini karıştırın. 1 çay bardağı kadar da su ekleyip, pişirin.
- Altını kapatmaya yakın, yarım limon suyunu ekleyin.
- Yemeğin piştiğini havuçlardan ve pirinçlerin kabarmasından anlayabilirsiniz.
- İyice soğuyunca servis tabağına alıp, taze limon sıkıp yiyebilirsiniz.
Zeytinyağlı pırasa nasıl yapılır ?
Yorumlar
Yorum Gönder