Elmalı Turta

Elmalı turta tarifi
Merhaba Arkadaşlar, 
Tüm takipçilerimize sağlıklı ve iyi haftalar dileyerek bu haftaki tarifimi vermek istiyorum.
Hemen hepimiz değişik ve yeni tarifler uygulamaktan eski olan tüm tariflerimizi unuttuk. Geçen hafta eskilere göz gezdirirken elmalı turta gözüme çarpınca niye yapmıyorum ne güzel bir çay eşlikçisiydi dedim ve kendimi mutfakta buldum. Yapınca da sizlerle paylaşmak istedim. Özleyip yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin.



ELMALI TURTA
Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler:
1 adet iri boy yumurta
4 yemek kaşığı şeker
125 gr. oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin
1 büyük çay bardağı sıvıyağ
Alabildiğince un (kulak memesinden biraz daha sert olmalı)
1 paket kabartma tozu
İçinin Malzemesi İçin:
4 adet küçük boy rendelenmiş elma
4 yemek kaşığı şeker
1/2 su bardağı iri kırılmış ceviz veya fındık kırığı
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için pudra şekeri
Elmalı turta nasıl yapılır
  • Elma ile şekeri küçük bir tencereye koyup elma saldığı suyu çekene kadar pişirin. Ateşi söndürüp pişen elmaya cevizi ve tarçını ekleyip karıştırararak soğumaya bırakın.
  • Yoğurma kabında önce yumurta, katı yağ sıvıyağ ve şekeri iyice karıştırın. Üzerine kabartma tozunu ekleyip ununu azar azar kontrollü olarak ilave ederek hamuru yoğurun.
  • Hamuru ikiye bölüp (biri diğerinden daha fazla olsun) az olanı donması için derin dondurucuya koyun. Fazla olanı ise hafif yağladığınız dikdörtgen borcama yerleştirin.  Yaydığınız hamurun üzerine soğuyan elma malzemesini yayın.
  • Dondurucudan çıkardığınız hamuru (20 dk. durması yeterli) elmaların üzerine eşit şekilde rendeleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dk. kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp ılık hale geldiğinde üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın.
  • Afiyet Olsun.
Sendepisir.com
NİLGÜN TÜRKER

Yorumlar